NavnNavnetoppen utlandetNavnetoppen i Italia 2022

Navnetoppen i Italia 2022

Mamma med en liten Lorenzo eller Aurora? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 2432 Sist oppdatert 04.12.23
Endelig er navnetoppen fra Italia i fjor publisert. Leonardo og Sofia beholdt førsteplassene fra året før. Noah, Liam og Enea økte mest for gutter og Diana, Anna og Marta økte mest for jenter. Det var ett nytt guttenavn og tre nye jentenavn i topp 50.

Det var ingen endringer i topp ti hverken for gutter eller jenter fra 2021 til 2022. Faktisk var det bare ett nytt guttenavn i topp 50 sammenlignet med året før. Det nye navnet var Domenico på 49. plass. Det var tre nye jentenavn i topp 50 – alle langt nede på listen. Det var Sole på 41. plass, Luna på 48. plass og Sophie på 50. plass. Navnene som økte mest var Noah, Liam og Enea for gutter og Diana, Anna og Marta for jenter.

Populære i Italia og vanlige i Norge

Er du på jakt etter navn som fint kan brukes og uttales både i Norge og Italia, kan det være lurt å se etter navn som er vanlige i begge land. Navnene i den italienske topp 50-listen som er mest i bruk i Norge er Thomas, Daniel, Christian, Noah, Liam, Gabriel og Samuel for gutter, og Maria, Anna, Nina, Anita, Camilla, Emma og Sara for jenter.

Populære i Italia og sjeldne i Norge

Trenden i Norge og flere andre land nå er å ikke velge de mest populære navnene, men heller jakte etter mer unike navn. I den italienske listen finner vi mange navn som foreløpig er lite eller ikke i bruk i Norge. Slike navn kan derfor være fine å velge om du ønsker at barnet ditt skal ha et ganske sjeldent navn her til lands. For gutter kan det være navn som Gioele, Ettore, Damiano, Jacopo, Giulio, Enea, Nicolo og Edoardo, og for jenter Ginevra, Vittoria, Ludovica, Azzurra, Ambra, Gioia, Carlotta, Margherita, Sole og Giada for jenter. Alle navnene var det færre enn 20 gutter/menn eller jenter/kvinner i Norge som hadde 01.01.23.

Topp 10 guttenavn:

1. Leonardo
2. Francesco
3. Tommaso
4. Edoardo
5. Alessandro
6. Lorenzo
7. Mattia
8. Gabriele
9. Riccardo
10. Andrea

Topp 10 jentenavn:

1. Sofia
2. Aurora
3. Giulia
4. Ginevra
5. Vittoria
6. Beatrice
7. Alice
8. Ludovica
9. Emma
10. Matilde

Du finner topp 50-listene lenger nede i artikkelen.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: