Viveke

Viveke

Viveke

Viveke kan passe godt inn i trenden med å velge navn med tysk opphav nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 507 Sist oppdatert 22.06.20
Viveke er opphavlig nordtysk og frisisk (nord i Nederland). Det blir forklart på flere måter. På nederlandsk blir navnet i formen Wiveke forklart med to deler som betyr kvinne og liten, altså liten kvinne. Viveke blir også sett på som en nordisk variant av Vibeke. Vibeke blir på nederlandsk forklart på samme måten som Viveke, men Vibeke blir ellers også forklart med deler som betyr strid og liten. Vivike, med -ike, fins også som etternavn, mest trolig med annet opphav enn fornavnet.

Så populært er Viveke:

13 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Viveke i Norge og andre land:

Vibeke, og varianten Vivike, var mest brukt på 1700-tallet, og for noen få på 1800-og 1900-tallet. I hele befolkningen var det rundt 50 kvinner med varianter av navnet i i 1801, rundt 20 1865 og 10 i 1910. Variantene omfattet v og w for begge v-ene og i og e for første og andre vokal i navnet.

Ved inngangen til 2020 var det 14 jenter/kvinner med Viveke som første eller eneste fornavn, 5 Wiveke, og 4 eller færre Vivike. 5 personer hadde Vivike som etternavn.

Derfor fungerer Viveke godt nå:

Dersom Viveke blir brukt på 2000-tallet, er det fordi det er et gammelt tradisjonsnavn.

Navnet er foreløpig lite eller kanskje ikke brukt på 2000-tallet fram til 2020.

Varianter av Viveke:

Vevike, Vibecke, Vibeke, Vibekke, Vikka, Viveke, Vivike, Vivikke, Wibecke, Wibeke, Wibekke, Wiburg, Wigburg, Wiveke, Wivike, Wivikke

Slik uttales Viveke

VII-ve-ke

Navn i samme sjanger som Viveke

Aanen, Aimar, Alvida, Anneken, Arnold, Berger, Bjøro, Ditlev, Eiva, Eyvinn, Frederikke, Gulla, Hilvi, Leni, Liebwald, Linka, Linken, Lisken, Loui, Lydiche, Lydike, Marika, Mariken, Meinhart, Mentz, Menz, Minka, Moltke, Nielsche, Nielske, Nilske, Olkje, Veline, Vilmike, Wendt

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: