Melinda

Melinda

Melinda

Navnet Melinda har blant annet vært mye brukt i USA, men er ikke populært der nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 608 Sist oppdatert 16.08.21
Melinda kan være laget med ulike opphav på 1800- eller 1900-tallet i Tyskland og Italia, og på engelsk. I Tyskland og Italia har det blitt til som kortform av Ermelinda. Ermelinda er et tysk jentenavn der Erm betyr stor eller altomfattende, og lind betyr myk eller mild. På engelsk regner en med at Melinda har blitt til på 1900-tallet med å kombinere Mel- fra begynnelsen av noen navn sammen med -inda som fins sist i noen navn, som Lucinda. Aktuelle navn med Mel- først er Melanie og Melissa. Melanie er opphavlig fransk form av det latinske jentenavnet Melania. Det har igjen opphav i et gresk ord som betyr svart. Melissa er et gammelt gresk navn som betyr bie (insektet), eller mer nøyaktig honningslikker. Delen -inda blir bare sett på som en velklingende del som passer fint sist i jentenavn, uten annen betydning enn at det viser at det er jenter.

Så populært er Melinda:

265 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Melinda i Norge og andre land:

Melinda har vært litt brukt på 1900-tallet i Norge, mest i 1990-årene.

Melinda har vært litt brukt på 2000-tallet. Navnet Melina, som ligner, og som har tysk opphav og betyr flittig, har vært brukt for rundt 20 jenter mange av årene på 2000-tallet.

Den 01.01.2021 var det 254 jenter/kvinner med Melinda som første eller eneste fornavn. Det var da på 871. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge.

I USA var Melinda i topp 1000 noen år tidlig på 1900-tallet og så fra 1936 til 2002. Navnet var blant de 100 mest brukte for jenter i tidsrommet 1967 til 1980.

Derfor fungerer Melinda godt nå:

Melinda kan bli brukt fordi det er inspirert fra andre land, og fordi det har klanger mange foreldre liker. Navnet har de tre tydelig stemte konsonantene m, l og n, som er populære på 2000-tallet.

Varianter av Melinda:

Ermelind, Ermelinda, Melanie, Melissa, Mindy

Slik uttales Melinda

me_LINN-da

Navn i samme sjanger som Melinda

Aileen, Aylin, Bella, Bertel, Elbjørg, Elna, Ernst, Gunnbjørg, Gyda, Ingmar, Ingvill, Jaran, Jennifer, Joao, Leonardo, Marc, Marenanna, Margarita, Maribel, Marvin, Matheus, Norman, Odny, Osvald, Peggy, Rina, Sigvart, Thormod, Thorolf, Timothy, Usmund

Du kjenner Melinda fra:

Skuespillere Melinda Clarke, Melinda Dillon, Melinda Page Hamilton, Melinda Shankar og Melinda Kinnaman, sangere Melinda Ademi og Melinda Doolittle, fotballspiller Melinda Koivula, talentmanager Melinda Ledbetter, journalist og musikkartist Melinda Wrede

Guttevariant(er) av Melinda:

Ermelindo

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: