Haagen

Haagen

Haagen

Haagen er et nordisk navn som passer godt inn i trender nå.
Av Babyverden 351 Sist oppdatert 09.09.22
Haagen, og Hågen, er en dansk form av Håkon, og også brukt i Norge i flere hundre år. Navnet Håkon ble til i Skandinavia på 800-tallet eller før. Man tror Hå betyr høy, og at kon betyr slekt eller etterkommer. Altså høy slektning. Skrivemåten med aa var den eneste fram til tidlig på 1900-tallet fordi det før var skrivemåten for det som da ble å.

Så populært er Haagen:

55 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Haagen i Norge og andre land:

Haagen ble mye brukt som skrivemåte i Norge på 1700- og 1800-tallet, men uttalen i dialekter var blant annet Håken, Håkkå, Håkå og Haoko. Navnet ble også uttalt som Hågen i deler av landet rundt år 1900. Fra sent på 1800-tallet tok Haakon og Håkon over. I 1910-folketellingen var det rundt 350 samlet Haagen og Hågen, og litt over 6500 Haakon og Håkon. Hågen og Haagen var litt brukt til tidlig på 1900-tallet, og litt i bruk igjen fra sent på 1900-tallet. Skrivemåtene Hågen og Håkon kom i bruk på norsk etter rettskrivingsendring fra aa til å i norsk fra 1917.

Hågen, med å, har vært litt brukt på 2000-tallet, blant annet for 3 gutter i 2021. Haagen har vært lite eller ikke brukt på 2000-tallet.

Den 01.01.2022 var det 54 gutter/menn med Haagen som første eller eneste fornavn, og 154 Hågen i Norge.

Derfor fungerer Haagen godt nå:

Haagen kan bli brukt fordi det har gammel tradisjon og er et opphavlig nordisk navn. Skrivemåten med aa kan bli valgt fordi det viser eldre tradisjon enn å, og er dessuten lettere å bruke i utlandet.

Varianter av Haagen:

Haaken, Haakon, Hagen, Hakan, Hakon, Hakun, Hågen, Håkan, Håken, Håkon

Slik uttales Haagen

HÅÅ-gen

Navn i samme sjanger som Haagen

Aake, Agnese, Bjørnar, Ciljan, Estella, Fam, Finvald, Gislaug, Gyro, Haakan, Hallgunn, Hartwig, Heimdall, Ihne, Juul, Kanutte, Lisen, Madicken, Magdalina, Magnbjørg, Malvine, Oddborg, Orlaug, Staal, Symra, Tevje, Torgard, Tormund, Tyr, Ulv, Venil, Viljard, Årolilja, Åsfrid

Du kjenner Haagen fra:

Journalist og forfatter Haagen Ringnes, politikere Haagen Severin Nilson Poppe og Haagen Mathiesen, skuespiller Imre Haagen

Jentevariant(er) av Haagen:

Hagine, Hågine

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: