Gunnerus

Gunnerus

Gunnerus

Gunnerus er et nordisk navn laget for å lyde som et klassisk navn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 257 Sist oppdatert 20.09.21
Gunnerus er laget som en latinsk form av Gunnar på 1700-tallet. Gunnar er satt sammen av to deler, som betyr kamp/strid og kriger. Delen -ius eller -us er latinsk ending og ble lagt til navn for at de skulle lyde latinsk. Gunnerus er også i bruk som etternavn. Det er laget av fornavnet Gunnar, men helst fra formen Gunner (og Gunder) som var i bruk blant annet på 1700-tallet.

Så populært er Gunnerus:

Bruk av navnet Gunnerus i Norge og andre land:

Gunnerus ble brukt som fornavn fra 1700- til første halvdel av 1900-tallet, mest rundt midten av 1800-tallet. I 1801 var det i alt rundt 15 menn med varianter, som Gunerius, Gunerius, Gunnerus og Gunerus.

I 1865 rundt 1550 i alt, og rundt 1300 i 1910. Så disse navnene var til sammen mye brukt. Gunnerus og Gunnerus for fordelt med rundt 10, 130 og 40 på de tre tellingene. Formen Gunnerius var klart mest brukt gjennom 1800-tallet, men skrivemåter kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer fram til tidlig på 1900-tallet.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen Gunnerus, men 8 med varianten Gunerius. Det var samtidig 5 med Gunnerus som etternavn.

Derfor fungerer Gunnerus godt nå:

Gunnerus kan bli brukt fordi det kommer fra Gunnar som har nordisk opphav og tradisjon, men også Gunnerus har litt tradisjon. Gunnerus kan bli brukt som fornavn selv om det er i bruk som etternavn. Grunnen er at det har vært litt brukt som fornavn tidligere.

Varianter av Gunnerus:

Gonnar, Gunder, Gunerius, Gunnar, Gunne, Gunner, Gunnerius, Gynter, Günther

Slik uttales Gunnerus

gunn-EER-us

Navn i samme sjanger som Gunnerus

Albine, Arnbjørg, Audne, Dominikus, Finvald, Gerhardt, Gjerulf, Gregorius, Heimdall, Helmert, Herulv, Hervor, Ingerda, Jertrud, Karolus, Kiersten, Malvine, Nely, Nottolv, Semming, Semund, Sigdis, Snefryd, Sone, Steiner, Symra, Sølver, Sønvis, Såve, Tertit, Tinnea, Ølver

Jentevariant(er) av Gunnerus:

Gunne

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: