Malina

Malina

Malina

Malina ligner på populære navn, men er foreløpig ikke mye brukt. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 717 Sist oppdatert 30.04.21
Malina, og Maline, er skandinaviske former av Magdalena. Magdalena betyr en kvinne fra byen Magdala, som betyr stor eller tårn. Malina er også i bruk som etternavn. Det har blitt til i Polen av det polske malina som betyr bringebær. Det har vært brukt både som navn på sted det er var bringebær og som tilnavn (uformelt navn i tillegg til fornavn) for noen som dyrket bringebær.

Så populært er Malina:

87 personer har dette navnet.
I 2023 var Malina på 651. plass i Topp 792 jentenavn 2023.

Bruk av navnet Malina i Norge og andre land:

Malina, og Maline, har særlig vært brukt på Vestlandet fra 1700-tallet til tidlig på 1900-tallet, men også litt ellers. Begge disse formene og Malene og Malena var sannsynligvis litt brukt om hverandre for samme personer i skrift. Uttalen har sannsynligvis vært mer med -a enn det som er vist i skrift. Samlet for Malina og Maline var det til sammen rundt i 1801-folketellingen, 600 i 1865 og rundt 225 i 1910.

Malene og Malena har vært mye vanligere i skrift, og nok også i tale. Samlet for Malene og Malena var det rundt 4000 både i 1801- og 1865-folketellingene og rundt 3500 i 1910. Navnene ble klarere skilt fra hverandre på 1900-tallet.

Den 01.01.2021 var det 76 jenter/kvinner med Malina som første eller eneste fornavn, og 57 Maline. Og 8 hadde Malina som etternavn.

Derfor fungerer Malina godt nå:

Malina vil bli brukt fordi det har tradisjon. Det slutter på -ine som minner om tradisjon og har vært godt likt siden sent på 1900-tallet. Malina har de tre godt likte stemte konsonantene m, l og n. Malina, og Maline, er også en fin variant til Malin.

Malina har foreløpig vært lite brukt til barn på 2000-tallet i Norge.

Varianter av Malina:

Madli, Magda, Magdalena, Magdalene, Magli, Malene, Malin, Maline

Slik uttales Malina

ma-LII-na

Navn i samme sjanger som Malina

Anikken, Asborg, Cecilie, Eilef, Gunnel, Ingalill, Jorulf, Lidija, Lilla, Maleah, Manda, Margith, Marica, Marijana, Mariken, Marin, Marinko, Marjan, Matea, Mateja, Matija, Matylda, Melanija, Mihailo, Mihajlo, Norodd, Oliander, Palmer, Raimond, Torveig, Tronn, Vibeche, Vitalija, Øyunn

Du kjenner Malina fra:

Skuespiller Malina Weissman, romanen «Malina» av Ingeborg Bachmann, musikkalbumet «Malina» av Leprous

Guttevariant(er) av Malina:

Malin

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 792 jentenavn 2023

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: