Madine

Madine

Madine

Madine kan brukes til både gutter og jenter, men er mest brukt for jenter i Norge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 540 Sist oppdatert 22.10.20
Madine kan ha flere opphav, mest med bakgrunn i Magdalena. Magdalena er et navn kjent fra Maria Magdalena i Det nye testamentet. Hun hadde det som tilnavn (ekstra beskrivende navn i tillegg til fornavnet). Navnet forteller at det var en kvinne fra byen Magdala. Bynavnet betyr stor eller tårn. Madine er helst et norsk navn som kan være blitt til fra navn som begynner med Ma- eller Mad-, mest sannsynlig fra varianter av Magdalena, som Madli, Madla og Madela. Det kan også være variant av italienske Madina laget av Maddelena, også det med opphav i Magdalena. Madine finnes også som guttenavn i Norge, med ukjent opphav.

Så populært er Madine:

16 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Madine i Norge og andre land:

Madine er kjent i Norge fra tidlig på 1800-tallet, først og fremst med noen titalls kvinner og noen få menn i kirkebøker. Noen få kvinner med navnet Madina, med -a sist, fins på 1800-tallet, og det kan ha vært daglig form for flere som ofte ble skrevet Madine. Madine har vært svært lite brukt på 1900-tallet og senere.

Den 01.01.2020 var de 13 jenter/kvinner med Madine som første eller eneste fornavn og 190 Madina.

Derfor fungerer Madine godt nå:

Madine kan bli brukt fordi det har tradisjon i Norge. Det har bare stemte lyder, som de populære stemte konsonantene m og n. Madine har også endingen -ine som har vært godt likt siden sent på 1900-tallet. Dessuten begynner navnet på Ma-, slik det har vært i mange populære gutte- og jentenavn siden sent på 1900-tallet. Eksempler er Marte, Malin, Maria, Mathilde, Marius og Mathias.

Varianter av Madine:

Made, Madel, Madela, Madelene, Madeline, Madelyn, Madina, Madla, Madli, Magdalena, Magdalene, Medine

Slik uttales Madine

ma-DII-ne

Navn i samme sjanger som Madine

Aanon, Annelill, Arndt, Dafne, Dianna, Dilvin, Eidis, Einer, Ernestina, Freia, Hilgunn, Jendine, Karluf, Lennea, Magdalen, Maichen, Maisen, Malisa, Marchus, Marium, Martyn, Meja, Mikine, Nanda, Nickoline, Oliane, Perrine, Reine, Samuline, Teodine, Undine

Du kjenner Madine fra:

Fotballspiller Gary Madine

Guttevariant(er) av Madine:

Madine

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler om navn: