Løvehjerte har neppe vært brukt som fornavn i Norge. Løvehjerte er satt sammen av to ord, løve og hjerte. Det er først kjent fra den engelske kong Rikard Løvehjerte (Richard the Lionheart) på 1100-tallet). Det er mest kjent fra Astrid Lindgrens bok Brødrene Løvehjerte (Bröderna Lejonhjärta), og fra film bygd på boken. Den svenske formen Lejonhjärta er brukt for begge kjønn i Sverige.

Sist oppdatert: 11. mai 2021

Så populært er Løvehjerte:

Bruk av navnet Løvehjerte i Norge og andre land:

Løvehjerte har neppe vært brukt som fornavn i Norge.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen med Løvehjerte som første eller eneste fornavn.

I Sverige var det den 31.12.2020 i alt 22 gutter/menn og 10 jenter/kvinner med den svenske formen Lejonhjärta som fornavn. Navnet Lejonhjärta blir altså brukt for begge kjønn i Sverige.

Derfor fungerer Løvehjerte godt nå:

Løvehjerte kan bli brukt etter inspirasjon etter Brødrene Løvehjerte i Astrid Lindgrens bok, og filmen bygd på boken. Selv om et navn er brukt i bøker og filmer, kan det også tas i bruk som fornavn. Dersom Løvehjerte kommer i bruk for ett av kjønnene i Norge, kan det hende det ikke blir godkjent for det andre kjønnet.

Varianter av Løvehjerte:

Lejonhjärta

Slik uttales Løvehjerte

LØØ-ve-jær-te

LØØ-ve-jært-e, med rt uttalt som én lyd, vanlig på Østlandet, i Trøndelag og deler av Nord-Norge

Navn i samme sjanger som Løvehjerte

Alberth, Anngjerd, Berthine, Bertinius, Bertran, Danckert, Eggert, Engelbert, Gjerd, Gjertrude, Gjerulf, Gregert, Hallgjerd, Herløv, Hilbert, Hjertrud, Jertrud, Kjeran, Kjersten, Kjerstine, Kjerulf, Lambert, Lennert, Lydian, Sejer, Sønnøve, Targjerd, Torjer, Tølløv, Wilbert, Øven

Du kjenner Løvehjerte fra:

Romanen «Brødrene Løvehjerte» av Astrid Lindgren

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLavendel
Neste artikkelLodin
DEL