Lona

Lona

Lona

Navnet Lona har blant annet vært mye brukt i Tyskland. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 741 Sist oppdatert 20.05.21
Lona og Lone er kortform av mange navn med -lona, -lone og lignende som del. Slike navn er Magdalone og Magelone som er varianter av Magdalena i noen land. Magdalena er et gresk navn kjent fra Maria Magdalena i Det nye testamentet og betyr en kvinne fra byen Magdala. Bynavnet betyr stor eller tårn. Andre opphav er Abelone og Appolonia. Abelone er en variant av Appolonia, som også er gresk og brukt om en som er viet/knyttet til guden Apollon. Apollon var beskytter av sang og musikk. Lona og Lone kommer også av Leona, som er jenteform av det opphavlig greske Leon og betyr løve. Lone har særlig vært brukt i Danmark, og varianten Lona i Tyskland. Lona er også etternavn. Det kommer fra norske gårdsnavn som betyr dyp og stillerennende bekk eller elv.

Så populært er Lona:

58 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Lona i Norge og andre land:

Lona og Lone har ubetydelig gammel tradisjon som offisielt navn i Norge, men kan ha vært noe mer brukt som kortform i dagliglivet.

Lona har vært litt brukt på 2000-tallet, men helst med under 5 fødte i året. Varianten Lone er mer brukt med rundt 20-25 i året.

Den 01.01.2021 var det 50 jenter/kvinner med Lona som første eller eneste fornavn, og 1462 med der mye vanligere varianten Lone.

Derfor fungerer Lona godt nå:

Fra rundt år 2000 ser Lona helst ut til komme fordi det er et kort og kjent navn med klanger mange foreldre liker. Navnet har de tydelig stemte og populære konsonantene l og n, og det ender på a, som er vanlig i jentenavn nå.

Varianter av Lona:

Abelone, Apollonia, Leone, Lone, Magdalone

Slik uttales Lona

LOO-na

Navn i samme sjanger som Lona

Aleah, Alve, Ania, Anina, Annemarie, Collin, Heljar, Hroar, Ilja, Ingeleiv, Ingolv, Iselinn, Jannik, Jensine, Jorulf, Kaija, Kamille, Kenn, Kirill, Kristbjørg, Leandra, Lisette, Malmfrid, Marietta, Marijus, Patric, Peik, Perdy, Sokrates, Sonny, Sylvie, Tinde, Tinna, Urd, Vermund, Verna, Ånon

Du kjenner Lona fra:

Tv-produsent, forfatter og skuespiller Lona Williams

Guttevariant(er) av Lona:

Apollo, Apolonius, Leon

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: