Lenea

Lenea

Lenea

Lenea er et navn med populære lyder, men uten å være mye i bruk foreløpig. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 259 Sist oppdatert 03.05.22
Lenea er en gammel norsk form av Linea og Linnea, og av Lene. Linnea har svensk opphav og er likt plantenavnet linnea (på latinsk linnea borealis) –en kaprifolium-busk (pyntebusk). Navnet er lagt av etternavnet til den svenske botanikeren Carl von Linné som levde på 1700-tallet. Lene er opphavlig kjæleform og kortform av navn med -lene til slutt. Slike navn er blant annet Helene, Malene og Magdalene. Helene betyr strålende og skinnende. Malene kommer fra Magdalene som betyr kvinne fra byen Magdala i det gamle Palestina, og bynavnet betyr stor eller tårn.

Så populært er Lenea:

42 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Lenea i Norge og andre land:

Varianter av Lenea og Linnea kom i bruk fra midten av 1800-tallet, og ble særlig brukt fra 1890-årene og tidlig på 1900-tallet. I 1910-folketellingen var det 5 Lenea, 85 Linea og 42 Linnea. Skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre, og uttalen av Linea og Linnea har sannsynligvis ganske ofte vært som Lenea. Formen Linnea ble vanlig fra tidlig på 2000-tallet.

Den 01.01.2022 var det 42 jenter/kvinner med Lenea som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Lenea godt nå:

Lenea kan bli brukt fordi det er blant navn brukt rundt år 1900. Mange navn brukt rundt 1900 eller tidlig på 1900-tallet kommer i bruk på nytt ut over 2000-tallet, slik som Emma, Nora, Ella, Selma, Ada og Mathilde. Lenea har de godt likte stemte konsonantene l og n, og det har to vokaler inntil hverandre i to stavelser (ea).

Varianter av Lenea:

Linea, Linnea, Linneah

Slik uttales Lenea

le-NEE-a

Navn i samme sjanger som Lenea

Alea, Bjørgulf, Enevald, Gregers, Haaken, Hannelise, Harriett, Hellfrid, Henrikka, Hildebrand, Hillborg, Hjertrud, Hubertus, Indianna, Ingelina, Ingerlise, Isabelita, Janicken, Jarnfrid, Jeannett, Leilah, Lizzie, Mauro, Meri, Nadya, Othilia, Otilia, Palle, Rinea, Sophus, Teis, Venil

Du kjenner Lenea fra:

Sanger Lenea

Relaterte lister:

Bibelnavn
Klassiske navn
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: