Melita

Melita

Melita

Melita er et klassisk navn som har trendy lyder og dermed kan passe godt å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 127 Sist oppdatert 06.01.22
Melita har to opphav. Det ene er italiensk form av det greske Melitta. Det er variant av greske Melissa som betyr bie, og opprinnelig honningslikker. Melita er også kortform av Carmelita. Det er laget av jentenavnet Carmela med kjæleformendingen -ita som betyr liten. Carmela er variant av det mer brukte Carmen i katolske land. Carmel og Carmen blir brukt som ekstra navn for Maria, Jesu mor, og er knyttet til Karmelberget. Karmel og Carmel betyr frukthage.

Så populært er Melita:

54 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Melita i Norge og andre land:

Melita er brukt som navn på barn i Norge siden 1920-tallet. De fleste med navnet har innvandret, blant annet fra Balkan.

Den 01.01.2021 var det 56 jenter/kvinner med Melita som første eller eneste fornavn, under 4 eller ingen Melitta, 1134 Melissa, 15 Carmelita, 17 Carmel og 856 Carmen.

Derfor fungerer Melita godt nå:

Bruken av Melita kan være inspirert fra andre land, helst gjennom mediene. Det hjelper nok på at navnet har de tydelig stemte konsonantene m og l, som mange foreldre liker.

Varianter av Melita:

Carmel, Carmelita, Carmen, Melissa, Melitta

Slik uttales Melita

me-LII-ta

Navn i samme sjanger som Melita

Agustin, Aikaterini, Alexios, Alexsandra, Ambrosius, Anatol, Angelos, Angie, Antonette, Areta, Athanasia, Athanasios, Atticus, Augustas, Edias, Larisa, Marietta, Melisa, Oleander, Stinche, Sylviana, Tito, Tracy, Vasiliki, Vasilios, Vasilisa, Vesta, Vitalis, Vitus

Du kjenner Melita fra:

Musikkduo Melita and Isaac, kunstner Melita Denaro, fotballklubben Melita F.C. på Malta, skuespillere Melita Jurišić, Melita Manger og Melita Morgan, forfattere Melita Maschmann og Melita Rundek, programleder Melita Toniolo, maler Melita Vovk

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: