Lasarus er et guttenavn i Bibelen og har opphav fra det hebraiske navnet Elazar. Det betyr gud hjelper. El i opphavlige hebraiske navn i Bibelen betyr gud. Endingen -us er blitt til som latinsk bøyingsending.

Så populært er Lasarus:

Bruk av navnet Lasarus i Norge og andre land:

Lasarus ble litt brukt i Norge på 1700- og 1800-tallet. Eldre skrivemåte i Norge har vært Lazarus, hentet fra eldre skrivemåte i Bibelen.

Den 01.01.2022 var det i Norge under 4 eller ingen gutter/menn med Lasarus som første eller eneste fornavn, og det samme for Lazarus.

I USA har verken Lasarus eller Lazarus vært blant de tusen vanligste navn for gutter født på 1900- og 2000-tallet foreløpig.

Derfor fungerer Lasarus godt nå:

Lasarus kan bli brukt fordi det har litt gammel tradisjon i Norge. Det kan også bli brukt fordi det er et navn fra Bibelen som blir brukt i andre land. Guttenavn som ender på -us har vært godt likt siden sent på 1900-tallet, slik som Marius, Martinus, Martinius, Markus og Magnus.

Varianter av Lasarus:

Lazarus

Slik uttales Lasarus

LA-sa-rus

Navn i samme sjanger som Lasarus

Adolphus, Andrus, Augustinus, Bekka, Bernardus, Bruse, Caesar, Claske, Elisar, Erasmus, Fanuel, Festus, Jonis, Kaisar, Kasandra, Larus, Lass, Matvej, Obed, Pauli, Philippe, Raquel, Rebeka, Sarina, Sarita, Sirus, Stefanus, Sylas, Tamas, Theodorus, Vilas

Du kjenner Lasarus fra:

Skuespiller Lasarus Ratuere, politiker Lasarus

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLeifine
Neste artikkelLyon
DEL