Falke

Falke

Falke

Falke er et naturnavn.
Av Babyverden 480 Sist oppdatert 05.09.22
Falke kan ha to litt ulike opphav, fra Falk og Falkvor. Falk er et gammelt nordisk navn, først brukt som tilnavn (brukt i tillegg til fornavn). Det ble brukt som egentlig fornavn i Danmark fra 14-1500-tallet, og fra 1600-tallet i Norge. Navnet kommer fra fuglen falk. Falkvor er en form av Folkvard. Folkvard er et nordisk navn fra middelalderen. Delen Folk- tilsvarer folk også i dag, i betydningen folkegruppe. Delen vard betyr vokter, som vil si en som holder vakt og beskytter. Navnet kan ha kommet fra tysk i middelalderen. Det har samme betydning på tysk. Der blir det skrevet Volkward, med den første v-en uttalt som f, og d-en som t. Falke er også etternavn. Det kan blant annet ha tysk opphav. Der har etternavnet Falke blitt til fra guttenavnet Falko, som betyr falk. Det kan også ha blitt til fra yrkesbetegnelser for noen som drev ved falker, eller fra tilnavn (i tillegg til fornavnet) for noen som lignet en falk.

Så populært er Falke:

30 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Falke i Norge og andre land:

Falke er brukt i Norge siden tidlig på 1800-tallet og kanskje før. Falke og Falk kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet.

Den 01.01.2022 var det 29 gutter/menn med Falke som første eller eneste fornavn, og 369 Falk i Norge. Samtidig hadde 30 Falke som etternavn.

Derfor fungerer Falke godt nå:

Falke kan bli brukt som en variant til det mer brukte Falk. Det kan også bli brukt fordi det er laget av et ord fra naturen, fuglen falk. Dessuten har det lang tradisjon i deler av landet.

Varianter av Falke:

Falck, Falk, Falko, Falkvard, Falkvor

Slik uttales Falke

FALL-ke

Navn i samme sjanger som Falke

Alanna, Alberth, Albret, Alethe, Alfon, Alide, Alinda, Alland, Allert, Alsing, Althea, Alvdis, Alvina, Alvis, Annalea, Annalise, Atalie, Bertram, Bing, Engel, Falkvard, Falkvord, Famke, Fanuel, Fausta, Geirid, Gulla, Gunnfrid, Ingbjørn, Josefa, Nordahl, Olov, Staffan, Stinke, Villik

Du kjenner Falke fra:

Billedkunstner Falke Pisano

Relaterte lister:

Naturnavn
Navn fra dyreriket
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: