Emalia er en variant av Amalie eller en kombinasjon av Amalia og Emelia og Emelia, særlig brukt i Norge. Amalia og Amalie har blitt til i Tyskland fra en del av tyske navn som begynte på Amal- (Amalberga, Amalgund, Amalgard). Amal betyr travel, flittig. Opphavet til Amal- er i språket østgotisk, et språk i slekt med tysk og nordiske språk, og som stort sett gikk ut av bruk for rundt 1500 år siden. Emilia, Emilie, og Emelia er jenteformer av Emil. Emil kommer fra etternavnet Aemilius brukt i Romerriket. Disse navnene betyr konkurrent og rival.

Sist oppdatert: 15. oktober 2021

Så populært er Emalia:

Bruk av navnet Emalia i Norge og andre land:

Emalia er brukt i Norge siden 1830-tallet, og mest brukt på Sørlandet. Også varianten Emalie har vært i bruk. I 1910-folketellingen var det 6 Emalia og 3 Emalie. Fram til tidlig på 1900-tallet kan disse skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer. Dessuten kan en regne med at begge skrivemåtene ofte har blitt uttalt med -a sist.

Den 01.01.2021 var det under 4 jenter/kvinner med Emalia som første eller enste fornavn, og 10 Emalie.

Derfor fungerer Emalia godt nå:

Emalia kan bli brukt fordi det har litt tradisjon. Viktigst er det trolig at navnet har lyder som er godt likt. Emalia har de godt likte stemte konsonantene m og l, og to vokaler inntil hverandre fra ulike stavelser (ia). Dessuten har navnet dobbelt så mange vokaler som konsonanter, noe som gir mye stemt klang. Navnet ligner også på ordet emalje, som også er positivt.

Varianter av Emalia:

Amalia, Amalie, Emelia, Emelie, Emilia, Emilie, Milla, Mille

Slik uttales Emalia

e-MAA-li–a

e-MAAL-ja

Navn i samme sjanger som Emalia

Alicija, Alinda, Alius, Amali, Atalie, Dalina, Edvine, Emanuela, Emilda, Emmalinn, Evalill, Ilias, Ingalill, Lemar, Liah, Lilianne, Madalina, Mal, Malen, Malisa, Malise, Malva, Maxmilian, Nathali, Oliane, Rosalita, Rosemari, Salina, Tahlia, Thalina, Vimala, Vitalina, Zelia

Du kjenner Emalia fra:

Musikkartist Emalia

Guttevariant(er) av Emalia:

Emil

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBernadette
Neste artikkelNilmar
DEL