Edelmina

Edelmina

Edelmina

Navnet Edelmina har trolig blitt til i Norge, men er lite eller ikke i bruk i Norge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 294 Sist oppdatert 07.06.21
Edelmina og Edelmine har trolig blitt til i Norge med å sette sammen jentenavnene Edel og Mina, eller -mina som fins sist i noen navn, slik som Wilhelmine. Mina har er kortform av det samme. Edel er kortform av tyske navn som begynner på Edel- og Adel-. Disse navnedelene betyr edel. Delen fins blant annet i navnet Adelheid, der -heid betyr skjønnhet. Ganske mange navn har opphav i Adelheid, slik som Alice, Ada og Heidi. Siden bruken av Edel blant annet ble mye brukt på en tid da det engelske Ethel ble mye brukt i mange land, kan også Ethel være opphav til bruken av Edel i Norge på denne tiden. Ethel er kortform av engelske navn med ledd som også betyr edel, og er språklig i slekt med tysk.

Så populært er Edelmina:

Bruk av navnet Edelmina i Norge og andre land:

Edelmina finnes lite eller ikke i norske kilder. To kvinner som begge hadde Edelmine (med -e sist) som andre fornavn, var født på Hvaler i Østfold i 1849 og 1862. Uttalen har sannsynligvis vært som Edelmina.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner med verken Edelmina eller Edelmine som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Edelmina godt nå:

Edelmina kan bli brukt fordi det har lyder som er godt likt. Det har de tydelig stemte konsonantene l, m og n. Og d har også blitt tatt mer i bruk ut over 2000-tallet. Navn som ender på -ina og -ine har vært godt likt fra sent på 1900-tallet.

Varianter av Edelmina:

Ada, Adelheid, Alice, Alis, Alisa, Alise, Allis, Edle, Ethel, Heidi, Helmine, Tale, Wilhelmina, Wilhelmine

Slik uttales Edelmina

EE-del-mii-na

Navn i samme sjanger som Edelmina

Adelene, Altina, Azemina, Belmin, Beniamin, Catrina, Delila, Devina, Elmina, Elvina, Florentina, Friede, Helmik, Ilina, Jasminka, Jolina, Kina, Maddelen, Maina, Mine, Minny, Mobina, Nicolina, Ramina, Rhina, Temine, Tiedemann, Valmire, Wendela, Wilmine, Zelma

Guttevariant(er) av Edelmina:

Villiam, Wilhelm

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: