Minny

Minny

Minny

Mange vil nok knytte navnet til Disneys Minni Mus.
Av Babyverden 233 Sist oppdatert 05.07.22
Minny, Minnie og Minni har særlig på engelsk, men også i andre land, blitt til som kjæleform av Wilhelmina, Wilhelmine, Hermina og Hermine. Wilhelmina og Wilhelmine er jenteformer av Wilhelm. Wilhelm er tysk og satt sammen av to deler som betyr vilje og hjelm. Hermina og Hermine er jentevarianter av Herman. Herman er et tysk navn og betyr hær og mann.

Så populært er Minny:

16 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Minny i Norge og andre land:

Minny og variantene Minnie og Minni kom i bruk i Norge i andre halvdelen av 1800-tallet, både som navn for barn og som uoffisielt navn for kvinner med -nin- som del, for eksempel Wilhelmine og Hermine. I 1910-folketellingen var det ført inn 17 Minny, 47 Minnie og 75 Minni. Disse skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre for samme person, og det kan være kjæleformer blant dem.

Sterk bruk av Minnie, særlig med ie, særlig i USA både som offisielt og uoffisielt navn kan ha virket litt inn på bruken av Minny, Minnie og Minni i Norge. Her har det muligens virket mer for den uoffisielle enn for den offisielle bruken.

Grunnen til lite offisiell bruk kan ha vært at navnene ikke var oppfattet som virkelige navn i Norge.

Minny har foreløpig vært lite eller ikke brukt på 2000-tallet til barn i Norge.

Den 01.01.2022 var det 16 jenter/kvinner med Minny som første eller eneste fornavn, 25 Minnie og 20 Minni.

I USA har Minny ikke vært inne blant tusen på topp i løpet av 1900- og 2000-tallet foreløpig. Minnie var derimot svært populært som offisielt navn i engelskspråklige land i andre halvdelen av 1800-tallet, blant annet med 5.-plasser i USA i 1880-årene, og var i tillegg brukt som kjælenavn. Minnie er vanlig engelsk form, men -y er mye brukt sist i norske former av engelske kjælenavn.

Derfor fungerer Minny godt nå:

Minny kan bli brukt fordi engelske navneformer med i-lyd til slutt som ble brukt i Norge tidlig på 1900-tallet, skrevet -y, -ie o g-i. De var i bruk da både som offisielle navn og kjælenavn. Slike navn har kommet litt i bruk ut over 2000-tallet. Andre slike navn er Hennie/Henny, Nellie/Nelly og Lilly. Minny har de to populære stemte konsonantene m og n.

Varianter av Minny:

Hermina, Hermine, Mina, Minea, Mineah, Mini, Minna, Minni, Minnie, Wilhelmina, Wilhelmine

Slik uttales Minny

MINN-i

Navn i samme sjanger som Minny

Ailinn, Asher, Bjørgny, Edelmina, Eyvin, Florida, Gløer, Ingleif, Jeane, Jeremi, Jimi, Kayleigh, Kimmy, Kris, Kryspin, Lane, Leith, Lizette, Lucky, Magli, Merlin, Minda, Mineah, Nilsine, Peace, Richelle, Rohnny, Roz, Saimon, Shakira, Sigurbjørg, Trim, Whitney, Åsrunn, Åsveig

Guttevariant(er) av Minny:

Herman, Hermann, Wilhelm, William

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Oldemorsnavn
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: