Elmina

Elmina

Elmina

Navnet Elmina kan ha flere mulige opphav.
Av Babyverden 295 Sist oppdatert 05.04.24
Elmina og Elmine er jenteformer av Ellev og Ellef, men har fått en m. Eller det kan ha vært inspirert av slutten -mine i blant annet Wilhelmine. Ellev er et gammelt nordisk navn fra middelalderen. Det fins også i varianter som Eiliv og Ellef. Ellev er satt sammen av to deler som betyr enestående og etterkommer/arving. Elmina kan også være variant av Elmine brukt på tysk. Der kommer Elmine fra Elma. Elma er har dels blitt til som kortform av det tyske Wilhelma; dels som kortform av dobbeltnavnet Elisabeth Maria, som begge er fra Bibelen; og som variant til Alma, med både tysk og spansk opphav.

Så populært er Elmina:

9 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Elmina i Norge og andre land:

Elmina ble noe brukt særlig i andre halvdelen av 1800-tallet, skrivemåten Elmine ble i tillegg brukt tidlig på 1900-tallet. I 1865-folketellingen var det 1 Elmina og 14 Elmine. I 1920 var det 2 Elmina og 62 Elmine. Ulike skrivemåter ble ofte brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet, og det var sannsynligvis mer a-uttale sist enn det som er vist i skrift.

Ved inngangen til 2024 var det 9 jenter/kvinner med Elmina som første eller eneste fornavn, og 22 Elmine.

Derfor fungerer Elmina godt nå:

Elmina og Elmine kan bli brukt fordi det har tradisjon og opphav i et gammelt nordisk navn (Eiliv). Elmina har den populære endingen -ina, som minner om gammel tradisjon, og som særlig har vært brukt på nytt ut over 2000-tallet. Endingen -ine var også en god del brukt allerede fra sent på 1900-tallet. Navnet Elmina har de populære stemte konsonantene l, m og n.

Varianter av Elmina:

Ellefine, Ellevine, Elmine, Elvina, Elvine

Slik uttales Elmina

el-MII-na

Navn i samme sjanger som Elmina

Aleidis, Aloys, Amiel, Anise, Anje, Bue, Cathalina, Cerina, Christ, Digna, Donja, Dorien, Edelmina, Einer, Elinore, Elize, Elof, Emie, Emiline, Emilius, Emmelie, Eyra, Fatina, Faya, Fem, Ferry, Gar, Joen, Kjølv, Mikkeline, Mineah, Nevio, Nieves, Silvian, Tindre, Tinne

Du kjenner Elmina fra:

Teaterstykket «Elmina’s Kitchen»

Guttevariant(er) av Elmina:

Eileiv, Eilif, Eiliv, Ellef, Ellev, Elvinus, Ølløv

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

 

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: