Åsrunn er variant av Åsrun. Åsrun er laget på Island, og kanskje i Norge uavhengig av Island, rundt år 1900 av Ås og run, som finnes i mange nordiske navn fra middelalderen. Ås er gud. Run betyr hemmelighet, hemmelig kunnskap.

Så populært er Åsrunn:

9 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Åsrunn i Norge og andre land:

En variant av navnet kom i bruk som Ásrún på Island rundt år 1900, med 9 kvinner i den islandske folketellingen i 1910. I Norge er navnet kjent som Åsrun fra 1916. Åsrunn har kommet i bruk fra 1927.

Den 01.01.2022 var det 9 jenter/kvinner med Åsrunn som første eller eneste fornavn, 9 Åsrun, 22 Asrunn og og 9 Asrun. Asrun er brukt for fødte i Norge. Det er også den islandske skrivemåten omgjort til norsk, der islandsk Á blir uttalt som ao.

Derfor fungerer Åsrunn godt nå:

Åsrunn kan bli brukt fordi det er satt sammen av deler som finnes i nordiske navn fra middelalderen. Da minner det om slike navn.

Varianter av Åsrunn:

Aasrun, Asrun, Asrunn, Åsrun, Ásrún

Slik uttales Åsrunn

ÅÅS-runn

Navn i samme sjanger som Åsrunn

Aarne, Bjørgunn, Mayvor, Meyer, Minny, Myrte, Nanny, Nicholay, Nyfrid, Otylia, Perry, Polly, Ragny, Raymund, Ricky, Rohnny, Rudy, Salmøy, Sandy, Solfryd, Solhild, Styrk, Sydney, Symre, Sølvy, Såvi, Terry, Thage, Thrym, Torgny, Trygvald, Tyri, Vanya, Vinny, Yannic, Ylvali, Åvald

Du kjenner Åsrunn fra:

Kunstner Åsrunn Hammerø

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelUlrikka
Neste artikkelÅsrun
DEL