Vinny

Vinny

Vinny

Vinny er et unisexnavn som kan passe fint å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 304 Sist oppdatert 23.11.21
Vinny, Vinnie og Vinni er i bruk for både jenter og gutter, og blir dessuten gjerne skrevet med W først. De er opphavlige kjæleformer av kvinnenavnet Winifred, og dessuten av Winfred brukt for begge kjønn og av Winston brukt for gutter. Winifred er engelsk form av det walisiske jentenavnet Gwenfrewi, som kan bety blant annet hvit og hellig. Winfred er opphavlig et gammelt engelsk guttenavn satt sammen av deler som betyr glede og fred. Winston er et etternavn tatt i bruk som fornavn. Etternavnet kommer fra et engelsk stedsnavn brukt flere steder. Siste delen betyr sten, men første delen kan bety blant annet glede. Bruken som fornavn kom i bruk blant tidligere britisk statsminister Winston Churchills forfedre på 1600-tallet.

Så populært er Vinny:

8 gutter og 4 jenter har dette navnet.
I 2021 var Vinny på 443. plass i Topp 1000 guttenavn i England/Wales 2021.

Bruk av navnet Vinny i Norge og andre land:

I Norge har bruken av Vinny for gutter helst kommet i gang rundt år 2000, mens det foreløpig trolig ikke er særlig i bruk for jenter. Varianter av navnet kom i bruk for kvinner i Norge tidlig på 1900-tallet, men har blitt lite brukt.

Den 01.01.2021 var det 7 gutter/menn med Vinny som første eller eneste fornavn, og 4 eller jenter/kvinner. For Vinnie var det 5 gutter/menn og 11 jenter/kvinner.

I England og Wales var Vinny på 493. plass i 2019 og 467. plass i 2020.

Derfor fungerer Vinny godt nå:

Vinny blir helst brukt med inspirasjon fra utlandet. Navnet har bare stemte lyder, blant annet den godt likte n-en. Opphavlige engelske kjæleformer med i-lyd sist har kommet noe i bruk ut over 2000-tallet, særlig for jenter, slik som Hennie/Henny, Nellie/Nelly, Ellie og Jenny.

Varianter av Vinny:

Vinni, Vinnie, Winfred, Winni, Winnie, Winny, Winston

Slik uttales Vinny

VINN-i

Navn i samme sjanger som Vinny

Aimy, Aitana, Ance, Annaton, Anngrim, Antony, Aude, Aviana, Bentley, Berth, Chaluay, Darcey, Deana, Einhild, Ejvind, Elira, Evanna, Eve, Flynn, Garm, Harmony, Ingmunn, Ludvika, Oakley, Solmøy, Sønnik, Viktualia, Vilmer, Virgil, Vårill, Ylvi, Øyvinn, Åsrunn, Åvar

Du kjenner Vinny fra:

Tv-personlighet Vinny Guadagnino, bokser Vinny Paz, fotballspillere Vinny Samways og Vinny Faherty, amerikansk fotballspillere Vinny Testaverde og Vinny Curry, skuespillere Vinny Arora, Vinny Cerrato og Vinny Balbo, musiker Vinny Mauro, baseballspiller Vinny Nittoli

Jentevariant(er) av Vinny:

Vinni, Vinnie, Winfred, Winifred, Winni, Winnie, Winny

Relaterte lister:

Navn med vakker betydning
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Topp 1000 guttenavn i England/Wales 2021
Topp 1000 guttenavn i England/Wales 2020
Topp 1000 guttenavn i England/Wales 2019

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: