Angunn er en variant av Arngunn. Arngunn er et nordisk navn fra middelalderen. Delen Arn- betyr ørn. Gunn betyr strid og kamp.

Sist oppdatert: 14. september 2021

Så populært er Angunn:

38 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Angunn i Norge og andre land:

Varianter av Angunn og Arngunn har vært brukt i Norge siden 1300-tallet. I 1801-folketellingen var det 1 Angun, og 35 i alt skrevet som Anngunna, Angunna og Angona. Slike skrivemåter kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer fram til tidlig på 1900-tallet. Formen Arngunna kom i bruk fra sent på 1800-tallet og Arngunn tidlig på 1900-tallet da navn fra middelalderen ble hentet fram. Det var mer opprinnelige former. I 1910 var det sannsynligvis ingen Angunn og Anngunn, men i alt 4 Arngunna og Arnguna.

Den 01.01.2021 var det 38 med Angunn som første eller eneste fornavn, 28 Anngunn, 5 Anngun og 5 Angun. Det var under 4 eller minst 1 Arngunn og lignende, med Arn- først.

Derfor fungerer Angunn godt nå:

Angunn kan bli brukt fordi det har nordisk opphav og tradisjon. Navnet har bare stemte lyder, og den godt likte n-lyden to ganger.

Varianter av Angunn:

Angona, Angun, Angunna, Anngun, Anngunn, Anngunna, Arngunn, Arngunna

Slik uttales Angunn

ANN-gunn

Navn i samme sjanger som Angunn

Alvrunn, Anbjørg, Annicka, Armann, Arnor, Bersvend, Bothild, Botolv, Børgulv, Clemens, Disa, Dreng, Eldfrid, Eunike, Evine, Eyolf, Fridgunn, Frøy, Gudborg, Gullmund, Gundro, Gunnleiv, Gunnvald, Gunny, Kårhild, Octavian, Rognald, Sigdis, Sigvat, Sole, Tonette, Unnlaug, Ørn

Du kjenner Angunn fra:

Håndballspiller Angunn Gudmestad

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?