Anore

Anore

Anore

Navnet Anore har blitt til i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 550 Sist oppdatert 02.11.20
Anore, og Anora, er laget i Norge av navn som begynner med An-, slik som Anna, Anne, Andreas og Anton. Det kan i tillegg være inspirert av andre navn med -ora som del, slik som Teodora, Nora og Tora. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd), og fins i et tillegg til Bibelen. Andreas er et bibelsk navn. Navnet er gresk og hoveddelen ander betyr menneske og mann. Resten av navnet, -s, er en gresk bøyningsending. Anton kommer fra latinske Antonius. Navnet var opprinnelig et latinsk etternavn, og det er usikkert hva navnet betyr.

Så populært er Anore:

Bruk av navnet Anore i Norge og andre land:

Navnet i formen Anora har vært i bruk i Norge fra sent på 1800-tallet, de tidligste i 1860-årene. I 1910-folketellingen var det 10 Anora og ingen Anore.

Den 01.01.2020 var det under 4 eller ingen med Anore som første eller eneste fornavn, 12 Anora, og ingen Annora eller Annore.

Derfor fungerer Anore godt nå:

Anore kan bli brukt med bakgrunn i tradisjonen for Anora og lignende former. Navnet har bare stemte lyder, og de mye brukte konsonantene n og r. Anore kan også passe for dem som liker Nora, men som vil ha et uvanlig navn.

Varianter av Anore:

Anna, Anne, Annora, Anora

Slik uttales Anore

a-NOO-re

Navn i samme sjanger som Anore

Aane, Agnor, Aurore, Dorethe, Elanor, Elenore, Elinore, Elisif, Elnora, Hannelore, Honoria, Ingnor, Leanora, Leonore, Lorentse, Lorentze, Lorette, Magnor, Noradine, Norbjørg, Norea, Norgunn, Norulf, Norvall, Regnor, Snorri, Soren, Thorey, Torer

Guttevariant(er) av Anore:

Andreas, Anton

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Oldemorsnavn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: