Noradine

Noradine

Noradine

Nå som Nora har vært populært en stund er tiden kanskje inne for å se etter lignende navn som Noradine? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 430 Sist oppdatert 31.08.21
Noradine er satt sammen av jentenavnene Nora og Dine. Navnet Nora kan ha blitt til på flere måter. Navnet har en gammel europeisk tradisjon og en annen arabisk tradisjon. Navnet kan bety skinnende, medfølelse, lys og fremmed, men fordi opprinnelsen er usikker, er også betydningen usikker. Noen har også assosiert Nora med Norge og gitt det betydningen Mor Norge. Dina har to opphav. Det er kjæleform og kortform av navn som ender på -dine, slik som Bernhardine og Bernhardina. Det er jenteform av Berhard som betyr bjørn og hard. Dina består da av slutten av hard og -ine som vil si kvinnelig. Dina er også et navn i Bibelen, der det betyr hun som dømmer.

Så populært er Noradine:

Bruk av navnet Noradine i Norge og andre land:

Noradine kom i bruk både som dobbelt fornavn (Nora Dina) og Nordadine fra rundt midten av 1800-tallet. Det var særlig brukt i deler av Vest-Agder på 1800-tallet. I 1910-folketellingen var det 10 kvinner som het Noradine.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner med Noradine som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Noradine godt nå:

Noradine kan bli brukt fordi det har litt lokal tradisjon. Navnet har lyder som er godt likt, med den godt likte stemte konsonanten n to ganger, og den mye brukte r-en. Navn som ender på -ine har vært godt likt siden sent på 1900-tallet, slik som Kristine, Karoline, Andrine, Josefine, Eline og Olnie.

Varianter av Noradine:

Dina, Dine, Nora

Slik uttales Noradine

no-ra-DII-ne

Navn i samme sjanger som Noradine

Adinah, Amandine, Andine, Anore, Bergtora, Edina, Eleonor, Ellinora, Elvedina, Ferdinan, Geraldine, Gladis, Halldora, Indine, Jorann, Konstance, Madikken, Magnor, Martia, Melodina, Nadina, Nordin, Norgunn, Norolv, Norstein, Snorri, Torald, Torarin

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten æ, ø og å
Oldemorsnavn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: