Ambjørn

Ambjørn

Ambjørn

Ambjørn er et gammelt nordisk navn som kan passe fint å bruke til barn nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 508 Sist oppdatert 05.11.20
Ambjørn et et nordisk navn fra middelalderen. Det tilsvarer Arnbjørn som er satt sammen av arn som betyr ørn, og ordet for dyret bjørn.

Så populært er Ambjørn:

15 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Ambjørn i Norge og andre land:

Formene Arnbjørn og Ambjørn var brukt i middelalderen. Ambjørn og varianter av navnet var litt brukt fra 1500-/1600-tallet og til tidlig på 1900-tallet. I 1801-folketellingen var det 5 Ambjørn, 31 i 1865 og 19 i 1910. Selv om ulike skrivemåter kan være blandet sammen under nedskriving, viser dette at navnet var lite brukt.

Den 01.01.2020 var det 18 gutter/menn med Ambjørn som første eller eneste fornavn. Ambjørn er også kjent gjennom etternavnet Ambjørnsen.

Derfor fungerer Ambjørn godt nå:

Ambjørn blir brukt fordi det har tradisjon i Norge, og fordi det har gammelt nordisk opphav. Navnet har bare stemte lyder, blant annet de godt likte stemte konsonantene m og n.

Varianter av Ambjørn:

Anbjøn, Anbjørn, Annbjørn, Arnbjørn

Slik uttales Ambjørn

AMM-bjørn, der rn av mange blir uttalt som én lyd, slik som i «barn» på Østlandet, i Trøndelag og deler av Nord-Norge, men rn blir uttalt som to lyder ellers

Navn i samme sjanger som Ambjørn

Agna, Arlin, Bosse, Didrick, Eistein, Fanni, Gunder, Gyrd, Gølin, Halstein, Herleif, Herolf, Hårek, Håvald, Ingejerd, Ingolv, Jarne, Jerv, Jofrid, Jogeir, Jogrim, Jolaug, Joralf, Joralv, Joran, Jorand, Jorik, Jorolf, Jorulv, Jorun, Jorånn, Juel, Kjetel, Laurens, Merlin, Mildfrid, Njård, Ørn

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: