Boel er en kort form av Bodil. Bodil er opphavlig dansk form av det gamle nordiske navnet Bothild. Det er satt sammen av Bot som betyr bedring, og hild som betyr kamp og strid. Boel er også i bruk som etternavn, særlig i Danmark (sangeren Hanne Boel). Det kommer fra et dansk stedsnavn med betydningen gård eller jordeiendom, og med opphav i å bo.

Sist oppdatert: 14. september 2021

Så populært er Boel:

27 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Boel i Norge og andre land:

Varianter av Bothild og Bodil var i bruk i Norge fra 1400-tallet, og i Danmark før det. I Norge var former som Boel og Bol særlig brukt på 1700- og 1800-tallet, uttalt som Bol. Formene Boel og Bol kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer fram til tidlig på 1900-tallet.

I 1801-folketellingen var det rundt 570 med varianter av Boel og Bol, stort sett skrevet som Boel. I 1910 var det rundt 130, omtrent likt fordelt på skrivemåtene. Bodil, som også er dansk form, var mye brukt i Norge fra før til etter midten av 1900-tallet.

Den 01.01.2021 var det i Norge 27 jenter/kvinner med Boel som første eller eneste fornavn, under 4 eller ingen Bol (men som etternavn), 5388 Bodil, 6 Bodill, 14 Bothild og 150 Bodhild. Det var 27 med Boel som mellomnavn (av etternavnsopphav).

Derfor fungerer Boel godt nå:

Boel kan bli brukt fordi det har nordisk opphav og tradisjon. Navnet har bare stemte lyder. L-lyden er godt likt, og b har kommet mer i bruk fra rundt 2015.

Varianter av Boel:

Bodhild, Bodil, Bodill, Bol, Bolette, Bothild, Bothilda, Bothilde, Botilda, Botilde

Slik uttales Boel

BOOL, på dansk, og norsk (ikke BO-el)

Navn i samme sjanger som Boel

Alfa, Annbjørn, Ario, Asger, Baldur, Benedichte, Bettine, Bjørgfrid, Bolette, Chalotte, Cornelie, Dolly, Embjørg, Enock, Florentin, Gunnvor, Hjalte, Holm, Ingbjørn, Joran, Kollbjørn, Lissbeth, Mino, Mår, Ola, Pil, Robbin, Sille, Sæbjørn, Tiger, Torstein, Vilborg, Walborg, Øivinn, Øysten

Du kjenner Boel fra:

Sangere Hanne Boel og Boel Adler, politiker Boel Godner

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAnngunn
Neste artikkelBothild
DEL