NyheterMer penger til småbarnsforeldre i nytt forslag til statsbudsjett

Mer penger til småbarnsforeldre i nytt forslag til statsbudsjett

For første gang siden 1996 stiger barnetrygden fra mars 2019. Det er ett av resultatene etter at KrF ble med i regjeringens budsjettavtale. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Janet Molde Hollund 3536 Sist oppdatert 21.11.18
Mer i barnetrygd, økt engangsstønad og økt barnetillegg for uføre med barn er noe av innholdet i budsjettavtalen etter at KrF ble med i forhandlingene om statsbudsjettet.

Tirsdag kveld kom de fire borgerlige partiene med budsjettavtalen de hadde forhandlet fram. Regjeringspartiene Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet hadde på overtid forhandlet fram et forslag til statsbudsjett som også Kristelig Folkeparti (KrF) kunne stille seg bak.

KrF skriver på sine egne nettsider at dette statsbudsjettet er en ”Historisk satsing på familiene”. Finanspolitisk talsmann i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, sier at de gleder seg sammen med familiene som for første gang siden 1996 får økt barnetrygden.

Ønsket til KrF var ifølge NRK opprinnelig å øke barnetrygden med 3200 kroner per barn i året. Resultatet ble imidlertid et mye lavere tillegg – 1000 kroner per barn per år. Det betyr i praksis 87 kroner mer per barn i måneden.

Her er de noen av endringene som vil få betydning for småbarnsfamilier:

– Barnetrygden økes med 1000 kroner per barn i året. Dette betyr at månedlig barnetrygd per barn blir kroner 1054, mot dagens 970. Endringen skjer fra 1. mars 2019.
– Engangsstønaden for fødende økes med 20.000 kroner, og blir nå på 83.000 kroner – mot dagens 63.000. Det kommer ikke fram når endringen trer i kraft.
– Taket i barnetillegget for uføre økes fra 95 til 99 prosent av tidligere inntekt. Dette skjer med virkning fra 2020.

Se hele budsjettavtalen her.
Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: