BabyBarseltidenHvordan kan regjeringen vite hva som passer den enkelte familie?

Hvordan kan regjeringen vite hva som passer den enkelte familie?

La likestilling være respekt for begge kjønn, men kanskje viktigst – hvert individ! skriver gjestebloggeren. Illustrasjonsfoto: iStock
Gjesteblogger: Maria Helene Hovda Bjerche 3227 Sist oppdatert 21.11.18
Jeg er rystet over den nye permisjonsordningen, der mor skal ut i jobb 6 måneder etter fødsel. Fascinerende at regjeringen kan vite og bestemme hvordan permisjonen best fordeles, og skal fordeles i hver familie. Hvor ble det av folkeavstemningen i det såkalte demokratiske Norge?

Vi hører MYE om abortloven for tiden, «kvinner skal bestemme over egen kropp». Gjelder det kun når man tar bort ett liv og ikke tilfører ett? Fødte selv for snart 6 måneder siden, hadde en tung graviditet med mye smerter og usikkerhet, med blant annet blødninger og svangerskapsforgiftning (føltes ikke som likestilling). Eller etter fødselen da jeg lå på sykehuset med 41,5 i feber, på veg ned til operasjonsbordet for ta min andre utskrapning den dagen pga. rester av morkake i livmoren (føltes det ikke som likestilling det heller). Og glemte jeg å nevne hvor mørbanket og hormonelt ustabil en blir etter selve fødselen?

Og nå etter 6 måneder skulle jeg (hvis vi kom under den nye ordningen) vært på veg til jobb – med cirka 4 timers søvn hver natt, fortsatt «komplikasjoner» etter fødsel, og en baby som naturligvis fortsatt er avhengig av meg, og maten kroppen min fremdeles produserer.

Forvent høyt sykefravær
Med det utgangspunktet kan jeg ganske trygt si (med flere helsesøstre og jordmødre i ryggen) at Norge kan forberede seg på høyt sykefravær, flere «fødselsdepresjoner» og, om ikke annet, vandrende utslitte zombie-kvinnekropper – takket være «likestillings»ordningen deres.

Ikke likestill min kropp med mannens 
Jeg vil fortelle dere en hemmelighet, dere som kom frem til denne ordningen: Kvinner og menn er IKKE like, så ikke likestill min kropp med mannens kropp, la meg bestemme over min egen kropp, ikke BARE når det kommer til abort, men også når det kommer til å sette ett nytt liv til verden med kroppen min!

Den viktige relasjonen til babyen
Og ganske sikkert vil vår nye verdensborger ganske snart bidra til fellesskapet som dere er så kjært opptatt av, at dere faktisk virker å glemme hvor viktig det er å bygge relasjon med mor og far. En baby er avhengig av et godt utgangspunkt, og en god start på livet for å senere kunne fungere godt i arbeidslivet.

Ha respekt for den enkelte
La mamma og pappa i hvert hjem få bestemme hva som er best for mor, far og – aller viktigst – vår nye verdensborger! La likestilling være mulighet til like rettigheter – ikke tvang. La likestilling være respekt for begge kjønn, men kanskje viktigst – hvert individ!

Del gjerne.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: