Warg

Warg

Warg

Warg er et naturnavn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 776 Sist oppdatert 21.09.20
Warg og Varg betyr ulv på på norsk. Det ble brukt som tilnavn, som vil si navn i tillegg til fornavnet, i middelalderen. Varg ble tatt i bruk som fornavn fra sent på 1800-tallet. Warg som etternavn er trolig helst inspirert av samme bakgrunn.

Så populært er Warg:

13 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Warg i Norge og andre land:

Warg er en lite brukt variant av Varg. I middelalderen ble Varg bare brukt som et kallenavn og ikke som egentlig fornavn, ofte i betydningen røver eller fredløs mann. Som fornavn har formen Varg vært litt brukt fra sent på 1800-tallet.

Varianten Varg har blitt gitt til mellom 15 og 25 barn hvert år fra 2010 til 2018, mens Warg har vært lite eller ikke brukt.

Den 01.01.2020 hadde 8 gutter/menn Warg som første eller eneste fornavn, og 256 het Varg. I alt 12 hadde Warg som etternavn.

Derfor fungerer Warg godt nå:

Warg og Varg blir nok helst brukt som navn fordi det er navn på et dyr. Navn fra dyr har vært brukt til alle tider, men foreldre har gjerne sett etter mer sjeldne dyrenavn fra sent på 1900-tallet og ut over 2000-tallet.

Varianter av Warg:

Varg

Slik uttales Warg

VARRG

Navn i samme sjanger som Warg

Albrecht, Anda, Annebjørg, Augund, Bjarnar, Bjor, Cristofer, Edbjørn, Evalill, Felina, Gørli, Ilmar, Ingibjørg, Janno, Karn, Leili, Magnulf, Marga, Meyer, Nordin, Nynke, Racel, Rosina, Senita, Sigbjørg, Sirje, Tamira, Tycho, Wilbert, Willfred, Wår, Ømjer, Ønder

Jentevariant(er) av Warg:

Ulva, Ylva

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn uten æ, ø og å

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: