Ditlev

Ditlev

Ditlev

Ditlev er et gammelt tradisjonsnavn som kan være fint å hente fram igjen nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 590 Sist oppdatert 15.06.20
Ditlev, og Ditlef, er norske varianter av tyske former som Ditlef, Detlef, Detlev, og det eldste Dietleib. Navnene består av to deler, som betyr folk og arving. Den første delen, diet på tysk, tilsvarer tjod (Tjodolv) i gamle nordiske navn, og delen leib/lev/lef tilsvarer leiv/leif. Flere varianter av fornavnet har blitt tatt i bruk som etternavn på tysk. Og fornavnet Ditlev har blitt tatt i bruk som etternavn i Norge tidlig på 1900-tallet.

Så populært er Ditlev:

24 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Ditlev i Norge og andre land:

Ditlev og Ditlef var i bruk fra 1700-tallet til tidlig på 1900-tallet. Også andre varianter var i bruk, som Detlef og Detlev.

Ved inngangen til 2020 var det 24 gutter/menn med Ditlev som første eller eneste fornavn, 28 Ditlef, 37 Detlef og 5 Detlev. 5 hadde Ditleff som etternavn, og 44 Ditlev-Simonsen.

Derfor fungerer Ditlev godt nå:

Ditlev og Ditlef passer fint på 2000-tallet fordi det er et gammelt tradisjonsnavn. Navn med lyden t er på noe i bruk nå. Navnet har neppe vært brukt på 2000-tallet. Norske varianter av tilsvarende nordiske ledd, slik som for Tjodleiv eller Tjodleif, har neppe vært brukt noen gang, men vil være fullt mulig å ta i bruk.

Varianter av Ditlev:

Detlef, Detlev, Ditlef

Slik uttales Ditlev

DITT-levv

Navn i samme sjanger som Ditlev

Adeleide, Berger, Bergitte, Botolv, Brytteva, Børt, Cedrik, Curt, Dreng, Embjørg, Femja, Fie, Folkvard, Gertrud, Gulla, Gøli, Gøte, Kirstin, Kjetel, Kjærsti, Ordin, Otte, Reiner, Runhild, Salve, Såmund, Tellev, Thorine, Tryggvi, Veline, Vermund, Viveke, Wendel, Øllegard, Ågne, Åvald

Du kjenner Ditlev fra:

Forfatter Ditlev Tamm

Jentevariant(er) av Ditlev:

Ditlefine, Ditleva, Ditlevine

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: