Ture, og Thure, er svensk og dansk form av Tore. Tore et nordisk navn fra middelalderen. Da var det Thorir (Þórir), som også er den islandske formen i dag. Tore blir forklart på to måter. Den ene er at det er en variant av navnet på guden Tor. Navnet på guden Tor betyr dundre og tordne. Den andre forklaringen er at det er navnet på guden Tor pluss endingen ver. Endingen vet en ikke sikkert hva betyr. Men den har vært forklart som kjempe eller som prest innenfor gammel nordisk mytologi.

Sist oppdatert: 20. januar 2020

Så populært er Thure:

36 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Thure i Norge og andre land:

Ture, og Thure, har vært lite brukt i Norge. Mange av bærerne har fått navnet i Sverige. Ved inngangen av 2019 var det 79 gutter/menn med Ture som første eller eneste fornavn, og 36 Thure.

I Sverige har navnet med skrivemåten Ture vært blant de 100 mest brukte navnene blant annet i 2015 og 2018.

Derfor fungerer Thure godt nå:

Ture, og Thure, blir sannsynligvis brukt både i familier med svensk, dansk og norsk bakgrunn. Navnet blir brukt fordi det er gammelt nordisk og er kort og enkelt.

Varianter av Thure:

Thore, Thorin, Thorir, Tore, Torer, Torin, Ture

Slik uttales Thure

TUU-re

Navn i samme sjanger som Thure

Bjørgolfur, Borgvald, Diderik, Eirinn, Eugene, Friederike, Gerd, Gynter, Hellik, Ingebjørn, Jessika, Jone, Kay, Kikki, Laurence, Love, Lynne, Marthon, Milia, Myra, Nicolaj, Otilia, Pelin, Randy, Ravna, Robyn, Sakaria, Sesilie, Snøfrid, Thilie, Ulvar, Vendel, Wiviann, Øyfrid, Ågoth

Du kjenner Thure fra:

Skuespillere Thure Lindhardt og Thure Riefenstein

Jentevariant(er) av Thure:

Tora, Torine, Tyra

Relaterte lister:

Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelTure
Neste artikkelSigge
DEL