Sverrer

Sverrer

Sverrer

Sverrer er et sjeldent nordisk navn som kan passe fint å velge nå.
Av Babyverden 111 Sist oppdatert 19.09.22
Sverrer er en variant av Sverre. Det er mer lik det opprinnelige norrøne Sverrir enn det Sverre er. Sverrer og Sverre er et nordiske (norrønt) navn fra middelalderen. Det opprinnelige Sverrir var opprinnelig et kallenavn og kan ha blitt brukt i betydningen villstyring. Det kan komme fra et verb for å svinge rundt eller virvle.

Så populært er Sverrer:

Bruk av navnet Sverrer i Norge og andre land:

Varianter av Sverrer og Sverre var lite brukt i Norge i middelalderen, og var bare kjent i kongeslekten. Navnet var derimot vanlig på Island på den tiden.

Da man hentet navn fra sagalitteraturen særlig fra andre halvdelen av 1800-tallet, ble både Sverrer og Sverre hentet fram. Det var klart mest Sverre som vant fram, og ble mye brukt fra rundt 1900 og et par tiår framover. I 1865-folketellingen var det 4 Sverrer og 59 Sverre. I 1910 var det 2 Sverrer og over 10 000 Sverre.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen gutter/med Sverrer som første eller eneste fornavn i Norge, 18 Sverrir, 8641 Sverre og og 4 Sverri. De fleste Sverrir har islandsk bakgrunn.

På Island var det 01.01.2019 i alt 701 menn som het Sverrir, av dem 577 med dette som første fornavn.

Derfor fungerer Sverrer godt nå:

Sverrer kan bli brukt fordi det har nordisk opphav, og fordi det var litt brukt sent på 1800-tallet. Blant annet var det litt brukt i litteratur. Sverrer kan være et alternativ til det mye brukte Sverre.

Varianter av Sverrer:

Sverre, Sverri, Sverrir

Slik uttales Sverrer

SVÆRR-er

Navn i samme sjanger som Sverrer

Annvei, Bergsveinn, Cristhian, Cristiana, Cristiane, Cristin, Dagveig, Darre, Eiven, Elver, Evelinn, Gudve, Gylve, Hilveig, Karren, Linveig, Liveig, Lyngve, Marve, Merry, Nokkve, Olave, Perrine, Svanaug, Svanberg, Svandis, Svanhvit, Sveinn, Sveinulf, Svenne, Sverker, Torer

Jentevariant(er) av Sverrer:

Sverra, Sverrine

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: