NavnGuttenavnMarencius

Marencius

Marencius

Marencius

Marencius er et klassisk navn.
Av Babyverden 378 Sist oppdatert 31.05.23
Marencius har blitt laget av jentenavnet Maren. Det fikk den mannlige latinske endingen -ius, og med en ekstra c (uttalt s) foran for å lette uttalen. Det har sannsynligvis blitt til i Norge tidlig på 1800-tallet. Maren er dansk form av det latinske jentenavnet Marina, som igjen kommer fra det latinske guttenavnet Marinus. Det betyr en som hører til havet, som at de bor ved havet eller er mye på havet. På 1700- og 1800-tallet var Maren også vanlig skrivemåte for Maria, som kan bety elsket, eller mye annet. Nære varianter med samme opphav er Marensius og Marentius. Dessuten har Marelius blitt til på omtrent samme måten.

Så populært er Marencius:

Bruk av navnet Marencius i Norge og andre land:

Marencius, Marensius og Marentius ble først særlig brukt i Østfold fra tidlig på 1800-tallet, men etter hvert også litt brukt i noen andre områder fram til tidlig på 1900-tallet. I 1865-folketellingen var det rundt 100 menn med varianter av Marencius, og rundt 600 i 1910, begge ganger mest Marensius og Marentius.

Den 01.01.2023 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Marencius som første eller eneste fornavn, 5 Marensius og under 4 eller ingen Marentius.

Derfor fungerer Marencius godt nå:

Marencius, og variantene Marensius og Marentius, blir brukt fordi det minner om gamle latinske navn, blant annet med -us eller -ius sist. Marencius har mange lyder som er godt likt, særlig de populære konsonantene m, r og n. Navn som begynner med Ma- er godt likt, slik som Marius, Martin, Markus, Mathias og Matheo. Marencius er også blant navn brukt til rundt hundre år siden og som er blant navn det passer å hente fram igjen.

Varianter av Marencius:

Marentius, Marenzius

Slik uttales Marencius

ma-RENN-si-us

Navn i samme sjanger som Marencius

Antonetta, Baltser, Baltzer, Bernhardina, Berthinius, Bertinus, Didrikke, Eberhart, Edon, Edrikke, Eilertine, Elvina, Endrea, Florenea, Gudina, Gustavea, Ivardius, Jendina, Jensenius, Jensina, Jørgina, Malenea, Mikk, Mikkal, Oletta, Ovidea, Randina, Sikke, Sørina, Talletta

Jentevariant(er) av Marencius:

Maren

Relaterte lister:

Klassiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn:

Jess

Så populært er Jess: 22 gutter og 0 jenter har dette navnet. Bruk av navnet Jess i Norge og andre land: I Norge har Jess blitt brukt...