Jooa

Jooa

Jooa

Jooa er populært som guttenavn i Finland.
Av Babyverden 204 Sist oppdatert 18.04.23
Jooa har usikker bakgrunn. Mest sannsynlig er det en finsk form av Joasj som fins i Det gamle testamentet i Bibelen. Navnet betyr Gud har belønnet, og Gud har støttet. I Bibelen er det navn på to konger og flere andre. Joasj er formen i den norske bibelen. Jooa kan også komme fra Joa, som blant annet på tysk er kortform av Joakim. Joakim er et navn fra Bibelen. Dette kommer fra språket hebraisk som var vanlig språk i Israel da hendingene i Bibelen fant sted. Navnet Joakim betyr Gud reiser noe/noen opp. På finsk blir Jooa blir først og fremst brukt for gutter, men blir også brukt for jenter. Finske skrivemåter med doble vokaler vil si at uttalen er lang.

Så populært er Jooa:

I 2023 var Jooa på 43. plass i Topp 50 guttenavn i Finland 2023.

Bruk av navnet Jooa i Norge og andre land:

Jooa har trolig ikke vært brukt i Norge foreløpig.

Den 01.01.2023 var det under 4 eller ingen verken gutter/menn eller jenter/kvinner med Jooa som første eller eneste fornavn. Bibelens form Joasj har neppe heller vært brukt som fornavn her.

I Finland har navnet Jooa vært i bruk for begge kjønn fra rundt 1980. For gutter har navnet mest blitt brukt der på 2000-tallet. For jenter har navnet vært lite brukt, og det gikk det igjen ut av bruk før 2010. I 2021 var Jooa på 45. plass for gutter i Finland, og i 2022 oppe på 34. plass.

Derfor fungerer Jooa godt nå:

Jooa vil sannsynligvis helst bli brukt med inspirasjon fra finsk. Navnet har to vokaler inntil hverandre i hver sine stavelser (oa), noe som er godt likt på 2000-tallet.

Varianter av Jooa:

Joas, Joasch, Joash

Slik uttales Jooa

JÅÅ-a

Navn i samme sjanger som Jooa

Anoop, Aroon, Erjon, Erjona, Fjola, Jagroop, Joann, Joannes, Joella, Joelma, Johana, Johans, Johar, Johnna, Johnni, Johs, Joni, Jonida, Jonne, Jonus, Joo, Jood, Joon, Joona, Joonas, Joost, Koos, Noorah, Noordin, Nooria, Renoo, Roosa, Safoora, Snoor, Toomas

Du kjenner Jooa fra:

Rapper JooA

Relaterte lister:

Topp 50 guttenavn i Finland 2023
Topp 50 guttenavn i Finland 2022
Topp 50 guttenavn i Finland 2021

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: