Jørill

Jørill

Jørill

Jørill er et nordisk navn som kan passe fint å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 183 Sist oppdatert 20.04.22
Jørill, Jørild, Jøril, Gørild, Gjøril og lignende var brukt i Norge på 1700- og 1800-tallet. Det har mest sannsynlig bakgrunn i et mannlig middelaldernavn fra Danmark, Gervar, satt sammen av to deler som betyr spyd og beskyttelse. Da Gørill og Gøril kom i bruk litt ut på 1900-tallet, kom det fra svensk, der det hadde opphav i et annet dansk navn fra middelalderen, Gerhild i middelalderen. Det er satt sammen av to deler som betyr spyd (Ger) og kamp (hild).

Så populært er Jørill:

6 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Jørill i Norge og andre land:

Jørill og andre former uten G- først var særlig i bruk på 1700- og 1800-tallet, men kom også litt i bruk på 1900-tallet samtidig med blant annet Gørill og Gøril.

Den 01.01.2022 var det 6 jenter/kvinner med Jørill som første eller eneste fornavn. Vanlige varianter er Gøril med 953 kvinner og Gørill med 197 jenter/kvinner på samme tid.

Derfor fungerer Jørill godt nå:

Jørill kan bli brukt fordi det er et opphavlig nordisk navn, og fordi det har lyder som mange foreldre liker. Jørill har bare stemte konsonanter, blant annet de mye brukte stemte konsonantene j, r og l.

Varianter av Jørill:

Gerhild, Gjøril, Gørel, Gørhild, Gøril, Gørild, Gørill, Jøril, Jørild

Slik uttales Jørill

JØØR-il

Navn i samme sjanger som Jørill

Aane, Asgrim, Baldrian, Berina, Bjørvin, Brianne, Brigitte, Britha, Brunhilde, Børt, Caritha, Charin, Chatrin, Glør, Gørli, Hallgunn, Høye, Ingibjørg, Jøel, Jøgvan, Jøns, Jørdis, Jørga, Jøte, Kjelly, Lindbjørg, Olevine, Ottilia, Rolle, Råger, Snø, Thomasine, Tillia, Tjøstel, Villom

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler om navn: