Navnet Godfrey var brukt i Normandie (Nord-Frankrike) i middelalderen som Godefroy og Geoffroi, og har opphav fra gammelt tysk (germansk) språk. Navnet har blitt til som to deler. Den første delen har uklart opphav, mens den andre delen mest sannsynlig kommer fra -fred og -fried, i betydningen fred. Navnet blir helst forklart som en variant av tyske Gottfried og gammelfranske Godefrey, der Gott og God vil si førkristen gud. Andre forklaringer for den første delen er landskap (gawia), fremmed (walah) og gissel (gisil). Det kan også ha blitt til med å blande sammen flere navn. Godfrey er også etternavn. Det er fornavnet tatt i bruk som etternavn, trolig først i engelskspråklig område.

Så populært er Godfrey:

13 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Godfrey i Norge og andre land:

Godfrey og lignende navn er kjent i Norge i middelalderen som Jófrey(r), og kan være opphavet til nyere Jofre(d). Formen Godrey er kjent i Norge fra sent på 1800-tallet, trolig med norske foreldre. Ellers finnes det flere med navnet fra tidlig på 1900-tallet til ut på 2000-tallet, de fleste med utenlandsk bakgrunn.

Godfrey har foreløpig blitt lite eller ikke brukt til barn på 2000-tallet i Norge.

Den 01.01.2021 var det 13 gutter/menn med Godfrey som første eller eneste fornavn, 80 Geoffrey og 124 Jeffrey. På samme tid hadde 15 personer Godfrey som etternavn.

I USA var Godfrey i topp 1000 for gutter i noen år mellom 1900 og 1948.

Derfor fungerer Godfrey godt nå:

Godfrey blir trolig helst brukt med inspirasjon fra utlandet.

Varianter av Godfrey:

Geoffrey, Jeff, Jeffery, Jeffrey, Jeffry, Jofre, Jofrey

Slik uttales Godfrey

GAD-fri, å britisk engelsk, A-en står her for en uttale mellom a- og å-lyd

GAAD-fri, GÅD-fri, på amerikansk engelsk

Navn i samme sjanger som Godfrey

Anthoni, Barney, Briana, Catrina, Clinton, Cristy, Davi, Enise, Evans, Eyolf, Florica, Florie, Gertie, Godfred, Hailie, Indianna, Irving, Jessy, Johnatan, Jonis, Josiane, Judi, Kelli, Kiera, Lorina, Lucca, Maisen, Merlyn, Mickey, Mirielle, Moe, Moises, Myrthle, Noella

Du kjenner Godfrey fra:

Komikere Godfrey (Godfrey C. Danchimah, Jr.), Godfrey Cambridge og Godfrey Baguma, modell Godfrey Gao, filmregissører Godfrey Ho og Godfrey Reggio, musikkartist Godfrey Birtill, fotballspillere Godfrey Chitalu og Ben Godfrey, cricketspiller Godfrey Evans

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelGeoffrey
Neste artikkelHilary
DEL