Ellaug

Ellaug

Ellaug

Ellaug er et unisex-navn som foreløpig er mest (eller bare) i bruk til jenter/kvinner i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 60 Sist oppdatert 14.03.22
Ellaug er både jente- og guttenavn. Som jentenavn er Ellaug laget i Norge på 1800-tallet. Delen El- fins i mange jentenavn, som Elisabeth, Ellen, Ella og Eleonora, med mange ulike betydninger. Delen -laug betyr lovet eller viet til, brukt om å bli viet til det religiøse i gammel nordisk religion. Guttenavnet kan ha blitt laget av samme -laug, som har blitt brukt for begge kjønn siden middelalderen. Der kan El- være hentet fra blant annet Elling, av Erling, og Ellev og Ellef, opphavlig av Eileiv.

Så populært er Ellaug:

11 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Ellaug i Norge og andre land:

Ellaug er brukt for jenter i Norge siden 1890-tallet, kanskje også i 1860. i 1910-folketellingen var det 1 jente/kvinne som het Ellaug, og minst 3 i 1920. Som guttenavn finnes Ellaug i kirkebøker for fedre og døde født på 1820- og 1830-tallet, og for gutter født i 1880-årene.

Den 01.01.2022 var det 12 jenter/kvinner med Ellaug som første eller eneste fornavn, og under 4 eller ingen gutter/menn.

Derfor fungerer Ellaug godt nå:

Ellaug kan bli brukt fordi det har tradisjon for både jenter og gutter. Det har delen -laug som fins i nordiske navn fra middelalderen, og høres på den måten ut som et gammelt norsk navn. For jenter er navn som begynner med El- godt likt på 2000-tallet, som Ellinor, Elise, Eline og Ellie.

Varianter av Ellaug:

Eleonora, Elisabeth, Ella, Ellen

Slik uttales Ellaug

ELL-ao

ELL-lævv

ELL-æu/ELL-æug

Ell-aog, som en tydeligere uttale

Navn i samme sjanger som Ellaug

Alvdis, Angell, Arndt, Asser, Aurelian, Bellest, Camilia, Eiva, Elisar, Ellah, Ellinora, Erikke, Finnkjell, Fridlaug, Frøystein, Haavar, Hilgunn, Hrafnkell, Isrid, Johnatan, Kjellbjørn, Kristoff, Lorian, Marcelie, Marcellinus, Mikjell, Minja, Myrthle, Novella, Oliander, Pippi, Ranvei, Rogeir, Villik

Du kjenner Ellaug fra:

Politiker Jenny Ellaug Følling

Guttevariant(er) av Ellaug:

Eileiv, Eiliv, Ellev, Elling, Erling

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: