Myrthle ble til jentenavn sent på 1800-tallet på engelsk. Det var hentet fra planten myrt på en tid da flere navn ble hentet fra navn på planter, slik som Daisy (margeritt), Ivy (eføy) og Poppy (valmue). Myrt er en prydbusk med mørkgrønne blanke blader, hvite blomster og svarte bær, og som vokser ute i varmere land enn i Norge.

Sist oppdatert: 2. november 2020

Så populært er Myrthle:

11 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Myrthle i Norge og andre land:

Myrthle kom i bruk i Norge fra rundt år 1900, da også den fornorskede formen Myrtel kom i bruk. I 1910-folketellingen var det rundt 30 med varianter av disse navnene, blant dem 3 Myrthle og 11 Myrtle. Vi kan regne med at skrivemåtene ble brukt om hverandre. Noen var født i USA.

Den 01.01.2020 var det 13 jenter/kvinner med Myrthle som første eller eneste fornavn, 11 Myrtle, 21 Myrtel og 21 Myrthel.

Derfor fungerer Myrthle godt nå:

Myrthle kan bli brukt på grunn av litt tradisjon. Myrthel er dessuten blant navn som var brukt tidig på 1900-tallet. Flere navn fra den tiden blir nå ut over 2000-tallet tatt i bruk på nytt, slik som Hennine/Henny, Nellie/Nelly og Ella.

Noen foreldre kan også bli inspirert fra andre land. At navnet er hentet fra navn på en prydbusk, kan også hjelpe til.

Myrthle har bare stemte lyder. Blant dem er de populære konsonantene m og l.

Varianter av Myrthle:

Myrtel, Myrthel, Myrtle

Slik uttales Myrthle

MYRR-tel, på norsk

MYRT-el, der RT blir uttalt som én lyd som i «stort» på Østlandet, i Trøndelag og deler av Nord-Norge

MØØT-(ø)l, på britisk engelsk, der (ø) blir uttalt svakt eller ikke uttalt

MØØ(R)T-(ø)l, på amerikansk engelsk, der (R) blir uttalt som del av lange ØØ-lyden, og der (ø) blir uttalt svakt eller ikke uttalt

Navn i samme sjanger som Myrthle

Aanon, Alvdis, Arndt, Athelie, Catrina, Dafne, Ellaug, Elrid, Freddi, Godfrey, Harrison, Hildegerd, Hilgunn, Irving, Judi, Klea, Mailiss, Marenanna, Marly, Moni, Nikoletta, Phyllis, Regin, Selveste, Shelby, Talleiv, Tira, Weinant, Wiliam, Wollert

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMildrid
Neste artikkelOlfrid
DEL