Minja

Minja

Minja

Navnet Minja kan brukes både til jenter og gutter. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 131 Sist oppdatert 07.10.21
Minja er kjæleform for gutter og jenter på flere slaviske språk, særlig av navn med mi som del, oftest som -mil og -mir, men også Mikael og Benjamin i ulike språkformer. Delen mil betyr kjær, og mir betyr fred. Mikael betyr hvem er som gud? Delen Mik(a) uttrykker betydningen hvem, og -el er Gud. Mikael har opphav i hebraisk språk, slik det er for de fleste navnene i Bibelen. Benjamin er et bibelsk navn med opphav i hebraisk språk. Navnet betyr sønn fra sør, og sønn av den høyre hånden. Betydningene er oppfattet å være lykkesønnen.

Så populært er Minja:

16 jenter og 0 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Minja i Norge og andre land:

Minja er særlig brukt som navn på Balkan, og har helst kommet i bruk i Norge fra rundt år 2000 med innvandring derfra. Navnet kan også ha blitt tatt i bruk av andre.

Den 01.01.2021 var det 16 jenter/kvinner med Minja som første eller eneste fornavn, 4 med skrivemåten Minia og under 4 eller ingen Minya. Det er under 4 eller ingen med Minja eller de andre variantene som guttenavn i Norge.

Derfor fungerer Minja godt nå:

Minja kan bli brukt i familier med bakgrunn i slavisk navneskikk i deler av Øst-Europa, og av andre som liker lydene i navnet. Minja har bare stemte lyder, og blant annet de godt likte konsonantene m og n.

Varianter av Minja:

Michele, Michell, Michèle, Mikaela, Mikine, Mikkeline, Minia, Minya

Slik uttales Minja

MINN-ja

Navn i samme sjanger som Minja

Aki, Andelija, Arijan, Atena, Beti, Borka, Brajan, Cedo, Dalija, Dardan, Desanka, Deva, Dobrica, Draginja, Dula, Duska, Ellaug, Feda, Finja, Freidis, Glorija, Gorana, Inka, Jasko, Jasminko, Jovo, Keti, Lav, Lijana, Linna, Madlena, Malisa, Marenanna, Mica, Milija, Miljan

Du kjenner Minja fra:

Politiker Minja Tea Dzamarija, komponist Minja Subota, journalist og programleder Minja Miletić, sanger Minja Samardžić, sanger og låtskriver Minja Jovičić, forfatter Minja Koskela

Guttevariant(er) av Minja:

Michael, Michel, Michele, Michèle, Mika, Mikael, Mikal, Mikkel, Minya, Ninia

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: