Curt og Kurt er en kortformer av Conrad og Konrad. Alle disse navnene er tyske. Konrad er satt sammen av to deler som betyr modig/djerv og rådgiver. Curt blir også brukt som etternavn. Det er forfedres fornavn som har blitt tatt i bruk som etternavn for etterkommere. Det er på samme måten som vi har fått sen-navn i Norge, for eksempel Konradsen.

Sist oppdatert: 10. august 2021

Så populært er Curt:

95 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Curt i Norge og andre land:

Den 01.01.2021 var det 88 gutter/menn med Curt som første eller eneste fornavn, og 3373 Kurt. I alt 6 het da Curt som etternavn.

Derfor fungerer Curt godt nå:

Dersom Curt blir brukt på 2000-tallet, er det helst fordi det er et kort navn. Skrivemåten Kurt er mye mer brukt enn Curt.

Varianter av Curt:

Conrad, Cort, Kjønik, Konrad, Kort, Kurt

Slik uttales Curt

KURT, der RT ofte blir uttalt som én lyd på Østlandet, i Trøndelag og i deler av Nordland. Det er som rt i «hjerte». Ellers blir rt uttalt som to lyder.

Navn i samme sjanger som Curt

Aake, Alison, April, Arnlaug, Athina, Baste, Benin, Berith, Charly, Claire, Ditlev, Douglas, Elander, Gulbrand, Ingeline, Karna, Lillann, Lynn, Margith, Olof, Philippa, Rannei, Rickard, Ronni, Rutt, Selin, Shawn, Staale, Stuart, Svanaug, Thorild, Tommi, Torny, Torveig, Ulrike, Val, Ånen

Du kjenner Curt fra:

Sanger Curt Smith, sangduo Curt og Roland, musikkgruppen Curt Haagers, skuespiller Curt Doussett, dirigent Curt-Eric Holmquist, forfatter og skuespiller Curt Goetz, forfatter Curtis Marsena «Curt» Gentry , fribryter Curt Hennig, bryter Curt Hawkins (Brian Myers), filmregissør Curt Jaimungal

Jentevariant(er) av Curt:

Conny, Conradine, Konradine

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelClas
Neste artikkelDirk
DEL