Femja er en kortform av Eufemia. Eufemia er et gammelt gresk jentenavn. Eu betyr god, og femia/phemia betyr både tale, ord og gjetord. På den måten kan navnet bety kvinne med godt rykte.

Så populært er Femja:

Bruk av navnet Femja i Norge og andre land:

Femja, og særlig skrivemåten Femia, er kjent i Norge fra 1600-tallet, både som egentlig fornavn og som kortform av Eufemia. I 1801-folketellingen var det 6 kvinner ført inn som Femia, 1 Femja i 1865 og 1 Femia i 1910 (født i Nederland).

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner med Femja som første eller eneste fornavn, og det samme for Femia. Det var samtidig minst 1 kvinne med Femia som andre fornavn.

Derfor fungerer Femja godt nå:

Femja kan bli brukt fordi det har opphav i et gammel klassisk navn fra gresk. Konsonantene m og j gir også mye stemt klang, noe som er godt likt på 2000-tallet.

Varianter av Femja:

Effi, Effie, Eufemia, Femia, Femma, Femme

Slik uttales Femja

FEEM-ja

Navn i samme sjanger som Femja

Alm, Cleofe, Cristofer, Dimitra, Ditlev, Dyre, Emalyn, Emmelina, Falkvor, Felin, Felipa, Femi, Fenja, Ferda, Fern, Ferry, Festus, Floria, Frøja, Gulbrand, Jeffery, Jemina, Jeniffer, Laurentius, Maxemilian, Nilofer, Noemy, Semina, Stefen, Sølfest, Timofey, Willemina

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDesiderius
Neste artikkelGeorgios
DEL