Børil

Børil

Børil

Børil er et unisex-navn som kan passe fint å hente fram igjen nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 179 Sist oppdatert 29.10.21
Guttenavnet Børil er en av mange norske varianter fra Bjørgulv. Bjørgulv er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av deler som finnes i mange nordiske navn fra middelalderen. Bjørg betyr berging og beskyttelse og er del av mange både gutte- og jentenavn. Ulv er ulv. Børil finnes også som en sjelden form av Borghild. Borghild er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av to deler som betyr berging/beskyttelse og strid.

Så populært er Børil:

Bruk av navnet Børil i Norge og andre land:

Børil og Bjørgulv ble brukt i mange ulike former for menn fra middelalderen til rundt år 1900. Fra rundt 1900 kom Bjørgulv og Bjørgulf i bruk, som fornyede former av middelaldernavnet.

Børil finnes i noen få tilfeller som kvinnenavn på 1700-tallet og tidlig på 1800-tallet.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Børil som første eller eneste fornavn, 52 Bjørgulv og 41 Bjørgulf. Det var også under 4 eller ingen jenter/kvinner ved navn Børil i Norge.

Derfor fungerer Børil godt nå:

Børil kan bli brukt for begge kjønn fordi det er et gammelt nordisk navn, og fordi det har tradisjon. Navnet har bare stemte lyder, som gir myk klang. Det har det mye brukte stemte konsonantene r og l. Tradisjonen som guttenavn står sterkest.

Varianter av Børil:

Bjørgo, Bjørgulf, Bjørgulv, Bjørguv, Bjøro, Bjøru, Borghild, Børghild, Børild

Slik uttales Børil

BØRR-ill

BØØR-il

Navn i samme sjanger som Børil

Annebjørg, Arias, Børe, Cilja, Dagbjørn, Dorris, Ellerine, Emerik, Erine, Gauri, Gunnhilde, Gørli, Hellfrid, Hildegerd, Hilfred, Hille, Hillgun, Ilmar, Kjellrid, Lillia, Lorine, Majbrit, Marichen, Merida, Modil, Otilija, Secilie, Sigbrit, Sirina, Vaarin, Vigbjørn, Viljam, Viljan

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: