Tobia

Tobia

Tobia

Tobia er et unisex-navn.
Av Babyverden 502 Sist oppdatert 28.03.23
Tobia er i dag mest brukt som italiensk form av Tobias. Tobia er også formen av guttenavnet Tobias i dagens norske Bibel, der det tok over fra 1985-oversettelsen. Tobia er dessuten jenteform av Tobias. Tobia og Tobias har opphav i hebraisk språk brukt i Palestina da hendelsene i Bibelen fant sted. Tobias betyr Gud er god og delen ia kommer fra jødenes navn på Gud, Jahve. S-en i formen Tobias var gresk bøyingsending for hankjønn, og ble lagt til i Bibelen på gresk.

Så populært er Tobia:

Bruk av navnet Tobia i Norge og andre land:

Tobia har vært brukt i Norge siden 1700-tallet og kanskje før for kvinner, og for menn fra 1800-tallet. I 1801-folketellingen var det 8 kvinner og 1 mann som het Tobia. I 1865 var det 72 kvinner og 1 mann. I 1920 var det 65 kvinner og ingen menn. Bruken av Tobia for menn ser vi også i andre kilder.

Den 01.01.2023 var det under 4 eller ingen med Tobia som første eller eneste fornavn for både jenter/kvinner og gutter/menn.

Derfor fungerer Tobia godt nå:

Tobia kan bli brukt med inspirasjon fra andre land, der navnet kan være i bruk for begge kjønn. Det kan også bli brukt med gammel norsk tradisjon. Dessuten kan Tobia være inspirert fra Bibelen. Navnet har to vokaler inntil hverandre fra forskjellige stavelser (ia).

Varianter av Tobia:

Bias, Bina, Tevje, Thobias, Tobia, Tobiah, Tobias, Tobiasz, Tobie, Tobin, Tobina, Tobine, Tobinne, Toby, Tovij, Tovija

Slik uttales Tobia

tå-BI-a, på flere språk

to-BI-a, på norsk

Navn i samme sjanger som Tobia

Abiel, Balbina, Biagio, Biethar, Bigga, Birdie, Bishop, Cheryl, Christos, Clinton, Crew, Cristobal, Fabiano, Fabien, Herbie, Jobelle, Labinote, Liba, Nubia, Obi, Robertino, Robina, Rubi, Sabias, Sebina, Stillov, Timor, Torni, Torpal, Vitor, Yacob, Yebio, Yrian, Zakria, Zoia

Du kjenner Tobia fra:

Kunstnere Tobia Scarpa og Tobia Rava, skuespiller Tobia De Angelis, friidrettsutøver Tobia Bocchi, musikkartist Tobia Lanaro, forfatter Tobia Zevi

Relaterte lister:

Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

 

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: