Mariano

Mariano

Mariano

Mariano er et unisex-navn.
Av Babyverden 95 Sist oppdatert 19.09.23
Mariano italiensk, spansk og portugisisk form av det latinske guttenavnet Marianus, som igjen kommer fra Marius. Marius kommer fra det romerske etternavnet Marius med ukjent betydning. Kanskje kommer det fra "mare", som betyr hav. Mariano fins litt brukt for kvinner i Norge på 1800-tallet, sannsynligvis helst som variant av Marianne. Mariano er også etternavn. Det er fornavnet tatt i bruk som etternavn blant annet i Italia og Spania. Det tilsvarer sen-navn i Norge, for eksempel Mariussen.

Så populært er Mariano:

20 gutter og 0 jenter har dette navnet.

Bruk av navnet Mariano i Norge og andre land:

Mariano er kjent for begge kjønn i Norge sent på 1800-tallet. Navnet har etter det kommet i bruk for gutter/menn i Norge fra rundt midten av 1900-tallet, for det meste med innvandring.

Den 01.01.2023 var det i Norge 20 gutter/menn med Mariano som første eller eneste fornavn. På samme tid var det 19 med Mariano som etternavn.

Derfor fungerer Mariano godt nå:

Mariano blir trolig helst brukt med inspirasjon fra italiensk, spansk og portugisisk. Navnet har de godt likte stemte konsonantene m, r og n. Mariano har også to vokaler inntil hverandre i to ulike stavelser (ia). Navn som begynner med Ma- har vært godt likt i Norge siden sent på 1900-tallet, slik som Marius, Mathias, Markus, Magnus, Martinus, Martinius, Marte, Malin, Maria, Mathilde og Maja.

Varianter av Mariano:

Marian, Marianus, Marius

Slik uttales Mariano

ma-ri-A-no

Navn i samme sjanger som Mariano

Afonso, Anabel, Andrias, Annabella, Antonieta, Azahara, Belen, Benedita, Candida, Cassia, Catia, Cosmo, Davi, Delfina, Domingo, Du, Elisabete, Fabiano, Fabricio, Florencio, Frederico, Gertrudes, Giancarlo, Gil, Gisele, Izabel, Jacinto, Lachlan, Luiz, Marguerite, Nilda, Romulo, Rosita

Du kjenner Mariano fra:

Fotballspillere Mariano Díaz Mejía og Mariano Andújar, baseballspiller Mariano Rivera, politikere Mariano Rajoy og Mariano Arista, skuespillere Mariano González Guerineau og Mariano Alameda, forfattere Mariano Azuela og Mariano Aguirre, musikkartist
Mariano Barba

Jentevariant(er) av Mariano:

Marianne

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på o
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: