Aminda

Aminda

Aminda

Aminda er et lite brukt navn i Norge foreløpig. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1383 Sist oppdatert 27.09.19
Aminda har trolig norsk opphav, og er kjent i Norge fra tidlig på 1800-tallet. Det kan ha flere opphav. Blant annet kan det være avledet fra Amund. Ellers kan det være variant av flere andre navn, eller satt sammen av deler fra flere navn, men usikkert hvordan. Amund er et nordisk navn fra middelalderen, og ble til som en variant av Åmund. Navnet blir forklart på to måter – enten med bakgrunn i Ogmund hvor Og- betyr age, respekt eller frykt, og mund betyr vern og beskyttelse. Den andre forklaringen for Amund er at navnet ble til av A eller Å som betyr svært eller mye, og mund som betyr vern og beskyttelse.

Så populært er Aminda:

107 personer har dette navnet.
I 2023 var Aminda på 425. plass i Topp 792 jentenavn 2023.
I 2020 var Aminda på 729. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Aminda i Norge og andre land:

Aminda var litt brukt på 1800-tallet. I 1910-folketellingen var det 287 med navnet, av dem 247 i Nord-Norge, spredt over det meste av landsdelen. I tillegg var det rundt 20 som er registrert med varianten Aminde. Alt i alt er dette få personer, men likevel forholdsvis mange i de områdene det ble brukt. Aminda er lite brukt etter 1930. Ved inngangen til 2019 var det 86 jenter/kvinner med navnet Aminda.

Aminda kom inn i navnestatistikken i 2011 med 4 fødte (statistikken viser bare år med 4 eller flere fødte). Etter det har bruken svinget mellom under 4 og 10. I 2018 var det 4 barn som fikk navnet Aminda i Norge.

Aminda er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Aminda godt nå:

Aminda kan ha blitt tatt i brukt fordi noen har funnet dette i familien eller i eldre kilder. Dernest kan det ha blitt godt hjulpet av at det har lyder mange foreldre liker. Navnet har det populære tydelig stemte lydene m og n. Dessuten har det den stemte d-en som er i ferd med å bli mer likt like før 2020.

Varianter av Aminda:

Aminde, Minda, Minde

Slik uttales Aminda

a-MIN-da

Navn i samme sjanger som Aminda

Annelie, Aune, Baste, Carola, Dea, Elsebeth, Frøy, Gaja, Gullik, Hallgrim, Ingerd, Jogeir, Kolbein, Leandra, Margreta, Merita, Norodd, Oddne, Olof, Omina, Paulo, Pernilla, Petro, Ramune, Safira, Skage, Staale, Thord, Velaug, Åmund

Du kjenner Aminda fra:

Forfatter Aminda M. Smith

Guttevariant(er) av Aminda:

Amund

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 792 jentenavn 2023
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: