Fra 26 uker og 0 dager til 26 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 900 g
CRL: 22,5 cm
Full lengde: 31 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

Sist oppdatert: 31. mars 2009

Om barnet: Reagerer på lys

I begynnelsen av denne uken er fosteret 24 uker gammelt. Hjernebølger aktiviserer hørsels- og synssystemene, og buklene utenpå hjernen (hjernevindingene) utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner å reagere på lys som kommer utenfra livmoren.

Ryggraden består av 33 ringer, 150 ledd og 1000 sener!

Den neste måneden vil være en svært aktiv periode for fosteret, og det vil vokse og legge godt på seg.

Til foreldrene: Merker du at morsinstinktet/farsinstinktet begynner å våkne?

26 uker gravidAt du setter babyens behov foran dine ønsker? Kanskje merker du også at partneren har begynt å forberede seg? Det er spennende å oppdage denne endringen. Det kan være godt å snakke sammen om forventninger man har til foreldrerollen.

I et normalt svangerskap, er det ingenting i veien for sex. Samleie kan dessuten være en god mulighet til å øke nærheten mellom deg og partneren din. Unn dere denne kilden til nytelse og glede! Det er også en flott måte å forberede bekkenbunnmuskulaturen til fødsel på.

Har du tenkt over at drømmene dine fungerer som fødselsforberedelse? Noen av drømmene handler kanskje om noe du er redd for, mens andre bare er fine og koselige. Skriv ned de drømmene du husker – kanskje skjønner du hvorfor du drømte nettopp som du gjorde?

Hva synes du om artikkelen?  
DEL