GravidGravidhistorierFødte i handlevogna på Ikea

Fødte i handlevogna på Ikea

Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Av Janet Molde Hollund 5302 Sist oppdatert 18.09.12

Én gravid drømte at hun fødte et stort kull med små Lambi-bamser, mens en annen drømte at hun fødte i handlevogna på Ikea. Drømmelivet kan bli spennende når du går gravid.

– Jeg drømte for ikke så veldig lenge siden at jeg og min mor var på Ikea for å handle, da jeg plutselig fikk rier og alt – uten at jeg i utgangspunktet var gravid! Jeg satte meg på huk oppi handlevogna for å føde, og etter at ungen var ute, pakket jeg den inn i et teppe og gikk for å handle videre. Alt dette skjedde på barneavdelinga, forteller en forumbruker.

TIPS:

Skriv gjerne drømmene dine ned når du våkner. Kanskje skjønner du hvorfor du drømte nettopp som du gjorde. Husk at det er du som best kan tolke drømmene dine.

Et svangerskap kan få fart på drømmene.
– Før du ble gravid, drømte du kanskje sjelden om barn, men nå opptar de oppimot halvparten av drømmene dine. Noen av drømmene handler kanskje om angst for deg selv og barnet, og er en måte for deg å bearbeide noe av den frykten kvinner opplever i svangerskapet, sier jordmor Monica Moland i Svangerskapsboken.

Hun legger til at drømmer også fungerer som fødselsforberedelse.
– De vanligste drømmene er gode, hvor du gleder deg over barnet, sier Moland.

Les mer: Drømmene holder oss friske

Føder mye rart
Selv om det er en liten baby som vokser i magen, er det utrolig hvor mye rart mange går gravide med i drømmene. Se bare hva forumbrukerne forteller.

«Natta før den ordinære ultralyden drømte jeg at jeg bar på fem babyer og en hundevalp. Rett før jeg ba dem dobbeltsjekke at det kun var en (menneskelig) baby der inne.»

«Et par dager før ordinær ultralyd drømte jeg at jeg fødte en perfekt, liten apekatt. En slik en med lang, stripete hale. Den var naturlig nok verdens fineste, og jeg kunne ikke skjønne hvorfor alle påstod at det var en ape, ikke en baby.»

«Sist jeg var gravid hadde jeg en sprø drøm sånn rett før termin. Husker drømmen kjempegodt enda.
Drømte at jeg fødte, og selvfølgelig ikke en baby. Men et svart lite lam... Og husker jeg tenkte, jaja, den er jo frisk. Så drømte jeg at jeg var på Babyverden-treff, og alle de andre hadde jo fått fine nydelige menneskebabyer.. Og jeg satt der med det svarte lammet mitt.
Mamma var der og, og hun ville gi lammet flaske. Og jeg ble kjempesinna, for jeg ville jo selvfølgelig amme lammet mitt...»

Les mer: Bekymring for det ukjente

Uvanlig ultralyd
Ikke nok med at uvanlige barn oppdages i magen ved ultralyd. En av forumbrukerne forteller også om en svært utradisjonell ultralydundersøkelse:

«Jeg drømte at jeg skulle ta tidlig ultralyd (jeg skulle jo det om noen dager). Så da kom jeg til legen som skar et lite hull nederst på magen min og tok ut fosteret. Han sa jeg kunne kose litt med det før han undersøkte det og putta det tilbake i magen.»

Født bamser
Visst er babyer søte og deilige å kose med. Men noen har også født kosedyr og bamser.

«Drømte at jeg fikk et stort kull med små Lambi-bamser. De sprang ut av meg, minst ti stykker. Jeg hadde ikke oversikt siden de drev og løp avsted hele tida. Men de var søte da.»

«Mot slutten sov jeg veldig dårlig, og drømte og fantaserte mye. Drømte den sykeste drømmen jeg noen gang har drømt. Jeg fikk rier og dro til sykehuset. Jeg pressa ut noe stort og blått, ingen andre enn selveste Hinkel Pinkel fra Drømmehagen. Jeg følte så mye kjærlighet for "babyen" min, og var så stolt da jeg gikk hånd i hånd med Hinkel Pinkel på føden.»

Babyen var ukokt spagetti
Ekstra opptatt av mat i svangerskapet? Denne forumbrukeren hadde kanskje en ekstra forkjærlighet for pasta.

«Ganske tidlig i svangerskapet drømte jeg at jeg hadde fått ungen vår. Barnet vårt var helt perfekt - en skikkelig god bunt med ukokt spagetti! Hver gang vi skulle kose med babyen vår, som forresten var en gutt, måtte vi koke denne ukokte spagettien. Det gikk som regel alltid bra, men en gang glemte vi at vi hadde satt spagettien på kok. Det endte opp med at babyen vår ble til svidd lasagne (det skal sies at dette var i en tid jeg var veldig redd for at jeg skulle miste babyen jeg bar på). 

Jeg syns dama på rommet mitt var uhøflig og frekk, for ikke å glemme ufølsom, som lå å koste på sin guttebaby som ikke måtte kokes eller noe. Hun koste med babyen sin dagen lang, og selv om vårt barn var blitt svidd lasagne, måtte jeg bli på sykehuset, sammen med denne ufølsomme damen.»

Sminkedukke og edderkopper
«Med førstemann hadde jeg veldig mange snåle drømmer! To av de som jeg husker best, drømte jeg samme natt. Den ene var at jeg fødte ett sånn sminkedukke-hode, mens resten av kroppen fremdeles var inne i magen og sparket.. Den andre var at jeg fødte åtte bittesmå babyer, på størrelsen med kattunger.»

«Drømte også at jeg begynte å blø og trodde jeg skulle miste ungen. Da jeg kom til sykehuset så kom i stedet flere edderkopper krypende, og sykepleieren smilte og sa "Gratulerer! Du skulle visst ha flere enn en".»

Les mer: Svangerskapsplager

Enkle og uvanlige fødsler
Det er ikke uvanlig å ha drømmer om hvordan fødselen kan bli. Og mange opplever at fødselen går uvanlig lett.

«Jeg drømte at jeg var i fødsel, men jeg hadde egentlig ikke tid til det, så ungen bare datt ut, jeg tok i mot henne mens jeg pratet i telefon. Jeg måtte skynde meg på aldershjemmet, for jeg skulle på besøk.»

«Jeg drømte at jeg hadde en utrolig lett fødsel. Jeg og ene søstera mi lå på samme rom og skulle føde. Skravla gikk, og plutselig sa det bare plopp, og der var jentungen ute. Det er slik det skulle vært.»

«Har drømt at jeg fikk latterkramper i stedet for rier!»

«Jeg drømte at min bror ringte meg og sa jeg hadde fått en sønn. Han gratulerte meg med det og spurte når jeg kunne hente han. For jeg var visstnok ikke der under fødselen, det var det bare broren min som var, og han passet babyen for meg.»

«En gang drømte jeg at jeg våknet om natten av at jeg hadde født i sengen, i søvne.»

Les mer: Hvordan starter fødselen?

Plutselig overskudd
«I første svangerskap drømte jeg at jeg våknet av at vannet gikk, så jeg forta meg på badet. Plutselig satt jeg med ungen i hendene, ferdig vaska og stelt, så jeg la fra meg ungen og gikk for å skifte på senga og vaske bort fostervannet fra golvet. Siden jeg var så godt i gang med vaskinga tok jeg resten av leiligheta med det samme, og etterpå ordnet jeg meg frokost. Ungen hadde vokst litt på den tida, og krabbet etter meg mens jeg ordnet frokost, men da jeg var ferdig med frokosten var den nyfødt igjen...

Begynte etter hvert å tenke på å ringe sykehuset og kjæresten for å informere om at fødselen var overstått, og at vi koste oss hjemme. Full panikk i andre enden ved begge telefonsamtalene, men jeg ikke skjønte hva de stressa for...»

Les mer: Alt du trenger å vite om vannavgang

Store babyer som kan mye
En nyfødt liten baby er hjelpeløs og trenger hjelp til alt. Men flere har drømt at babyene har vært usedvanlig store, og i tillegg kunne mye med en gang.

«Jeg drømte at jeg fikk tvillingjenter, som kunne både prate og sitte og løpe og alt. Men de var bittesmå babyer likevel.»

«Jeg hentet babyen etter en ukes tid, og da kunne han både prate og sykle. Æh, merkelig drøm! Jeg husker jeg ble så lei meg for jeg gledet meg til å vise frem min lille baby. Han var visst en uke gammel, men stor som en toåring…»

«Drømte at jeg fødte en guttebaby på sykehuset som veide 3570 gram, men jeg kunne ikke fatte det siden han hadde utseende til en baby på cirka 5-6 måneder og var kjempe stor og feit. Han kunne til og med sitte oppreist og smile allerede…»

«Jeg drømte at jeg fødte broren min. Det var ikke det at han liknet, men det var han, i voksen utgave!»

Les mer:Hva skjer under fødselen?

Glemsomme
Å bli mor kan kanskje virke som en alvorlig og stor oppgave. Mange ser i alle fall ut til å være bekymret for at de ikke skal huske alt de bør.

«Men da ho var født glemte jeg ho hele tiden. Glemte å gi ho mat, gikk ifra ho på butikken, glemte at jeg hadde lagt ho i badekar, glemte å ta på ho klær og så videre og så videre… Var rimelig svett når jeg våknet for å si det sånn.»

«Drømte også opptil flere ganger at jeg plutselig hadde født for flere måneder siden, men jeg huska ingenting av fødselen og kjente ikke igjen barnet mitt!»

Gravide lyster
Og det er ikke til å komme bort ifra at det oppstår både nye og uvanlige lyster når en går gravid.

«Drømte for en god stund siden at jeg skulle spise liftgardinene mine. De var rosastripete og så veldig gode ut! Rulla dem sammen og skulle ta et ordentlig jafs, da våkna jeg.»

«Forrige graviditet drømte jeg en gang at jeg skulle føde. Men det var mer interessant å bytte oppskrifter med jordmor. Den gangen gikk jeg restaurant- og matfag på videregående, så jeg var nok litt påvirka av det.»

«Drømte en hel natt om en knudrete dildo, så tilslutt måtte jeg vekke mannen for å fortelle at han måtte kjøpe en slik. Kan nevne at vi ikke er brukere av slikt til vanlig, og at jeg blir en smule ekstra k*t når jeg er gravid.»

Les mer: Alt om fødselen


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: