Om sommeren ønsker vi voksne at solen skal skinne og at temperaturen skal være god og varm. Mange av oss velger derfor også å feriere i syden. For de små kan både sol og varme bli ganske stressende og det kan være fornuftig å ta noen forholdsregler før man begir seg ut i varmen med de minste.

Sist oppdatert: 28. januar 2005

Når temperaturen stiger, blir ungene naturlig nok varme og klamme og de vil trenge ekstra mye drikke. Ammende mødre klager ofte over ar de må amme hele tiden, men det kan være bra å gi barnet litt vann utenom også. Mange tror at vannet må kokes først, men en kan trygt bruke flaskevann eller kaldt vann fra springen som lunkes opp, så sant drikkevannet er trygt å drikke.

Når det gjelder sol og varme, er det lurt å holde barna i skyggen, under et tre eller en parasoll, og aller helst ta «siesta» midt på dagen når solen er på det sterkeste. Små barn får lett feber i veldig varmt vær hvis ikke de får anledning til å kjøle seg ned.

Når det gjelder solkremer for små barn finnes det mange forskjellige produkter på markedet. Det er lurt å kjøpe med seg det barna trenger før avreisen fra Norge, slik at en kan være sikker på hva det er man smører på barna. Det er også viktig å få god veiledning fra apoteket hjemme, slik at en kjøper det produktet som passer best til barnets alder og hud. Mange solkremer beregnet på voksne kan være direkte skadelige for små barn på grunn av det høye innholdet av kjemikalier og andre uheldige stoffer.

Dersom dere foreldre er flinke til å planlegge ferien på forhånd, blir nok reisen en flott opplevelse for hele familien.

God ferie!

Hva synes du om artikkelen?