Uni

Uni

Uni

Uni er et unisex-navn.
Av Babyverden 159 Sist oppdatert 21.09.23
Uni blir brukt for begge kjønn. Som guttenavn har Uni blitt tatt i bruk på Færøyene og Island av det norrøne ordet una, som betyr å trives, være fornøyd. Uni er i bruk som jentenavn som variant av Unni. Unni er kjent i Norge siden 1700-tallet, og er laget av eldre nordiske navn med Unn- som del. Unn betyr da elske. Delen unn fra eldre nordisk språk, brukt i Unni, kan også bety bølge.

Så populært er Uni:

11 jenter og 0 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Uni i Norge og andre land:

Uni har trolig ikke vært brukt som guttenavn i Norge foreløpig. For jenter er skrivemåten kjent fra 1700-tallet, og kan være brukt før.

Den 01.01.2023 var det i Norge under 4 eller ingen gutter/menn med Uni som første eller eneste fornavn, og 11 jenter/kvinner.

Guttenavnet Uni er kjent på Island fra rundt år 1000. På Island var det 01.01.2023 62 gutter/menn med Uni som fornavn, av dem 19 som første fornavn. På Færøyene var det 73 gutter/menn den 01.01.2023. I 2022 ble det der født 1 Uni.

Derfor fungerer Uni godt nå:

Uni som guttenavn blir trolig helst brukt med inspirasjon fra Færøyene og Island. Uni som jentenavn har norsk tradisjon.

Varianter av Uni:

Una, Une, Unn, Unni, Unnur

Slik uttales Uni

O-ni

Navn i samme sjanger som Uni

Edia, Frik, Helgi, Prisca, Steingrimur, Svanur, Sygni, Sæmundur, Thorgerdur, Thorhallur, Thuridur, Valda, Valentino, Valery, Vali, Valiant, Veda, Vernon, Vincent, Vincenzo, Viola, Violetta, Virag, Virgilio, Virginia, Vishnu, Vital, Vitaly, Viveca, Vivien, Wim, Zena, Zola, Zorina

Du kjenner Uni fra:

Gullsmed og smykkedesigner Uni David-Andersen

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

 

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: