Reinhold

Reinhold

Reinhold

Nå som navn med tysk opphav er trendy kan det passe fint å velge Reinhold som navn til babyen din. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 258 Sist oppdatert 22.10.21
Reinhold er opphavlig tysk og er satt sammen av to ord. Delen Rein kommer fra et ord regin som betyr avgjørelse. Delen hold kommer fra det tyske ordet wald som betyr hersker, som vil si en som styrer. Disse tyske delene har samme betydninger som ragn og vald i norske navn, slik at det nordiske Ragnvald betyr det samme. Reinhold blir også brukt som etternavn. Dette er blant mange fornavn som ble tatt i bruk som etternavn i Tyskland for noen hundre år siden. I Tyskland har tidligere mange fornavn i mange tilfeller blitt tatt i bruk som etternavn uten noen ending på en måte som tilsvarer sen-navn i Norge, slik som Reinholdsen.

Så populært er Reinhold:

16 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Reinhold i Norge og andre land:

Varianter av Reinhold har særlig vært brukt i Norge fra 1700-tallet til midt på 1900-tallet.

Den 01.01.2021 var det 14 gutter/menn med Reinhold som første eller eneste fornavn, 13 Reinholdt og 5 Reinold. Det var 7 med Reinhold som etternavn, og 11 Reinholdsen.

Derfor fungerer Reinhold godt nå:

Dersom Reinhold blir brukt på 2000-tallet, er det helst fordi det er et navn med gammel tradisjon i Norge. Navnet har de godt likte stemte konsonantene r, n og l. At navnet er ganske likt ordene renhold, reinhold eller reinhald, bør neppe ha noe å si for navnevalget.

Varianter av Reinhold:

Rein, Reinholdt, Reino, Reinold

Slik uttales Reinhold

RÆJN-håld og RÆJN-hålt på norsk

RAIN-hålt, på tysk

Navn i samme sjanger som Reinhold

Dietmar, Eckhard, Erhard, Florentin, Freydis, Geirulf, Gero, Heida, Ingeburg, Isolde, Jånn, Kjelfrid, Liesl, Lore, Marga, Margrit, Marlies, Mattheus, Nicolaus, Noria, Regula, Reinhard, Reinhart, Reiulv, Ria, Ricarda, Rolleiv, Silvester, Solhill, Sybille, Tjøstolv, Veit, Yme

Du kjenner Reinhold fra:

Fjellklatrer og forfatter Reinhold Messner, trompetist Reinhold Friedrich, sanger og låtskriver Reinhold Andert, matematiker Reinhold Baer, musiker og filmskaper Reinhold Bilgeri, skulptør Reinhold Begas, skuespiller og filmregissør Edward Ernest «Judge» Reinhold Jr.

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: