Nickolai

Nickolai

Nickolai

Nickolai er en mindre vanlig variant av Nikolai.
Av Babyverden 235 Sist oppdatert 15.08.22
Nickolai er en variant av Nikolai. Nikolai kommer av det greske navnet Nikolaos. Delen Niko kommer fra nike som betyr seier. Delen -laos betyr folk. Nikolaos er bedre kjent i den latinske formen Nikolaus. Helgenen Nikolaus var kjent for å gi gaver til fattige, og er opphavet til ordet nisse i Norden. Skrivemåten med -ck-, som finnes i Nickolai, blir brukt i navn og ord blant annet på svensk, og lite på norsk. Diftongen ai, skrevet med i, er norsk.

Så populært er Nickolai:

100 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Nickolai i Norge og andre land:

Varianter av navnet er brukt i Norge siden 1800-tallet, men var ikke særlig mye brukt før sent på 1900-tallet. Skrivemåten Nikolai har vært og er den vanligste, men mange varianter har vært i bruk mye av tiden, med c og k, og ai, ay og aj. Skrivemåten Nickolai er lite brukt.

Den 01.01.2022 var det 99 gutter/menn med Nickolai som første eller eneste fornavn, 2974 Nicolai, 34 Nicolaj, 863 Nicolay, 0-3 Nickolaj, 45 Nickolay, 4350 Nikolai, 353 Nikolay og 151 Nikolaj.

Derfor fungerer Nickolai godt nå:

Nickolai blir brukt som en variant til Nikolai. Navnet har klanger som lyder godt nå, med mange vokaler. Navnet har dessuten de konsonantene l og n som er populære i navn for tiden.

Varianter av Nickolai:

Clas, Claus, Colin, Collin, Klas, Klaus, Mikolaj, Nichlas, Nicholai, Nicholas, Nicklas, Nickolai, Nickolaj, Nickolas, Nickolay, Niclas, Nicolae, Nicolai, Nicolaj, Nicolas, Nicolay, Nicolo, Niek, Niels, Nihko, Niilo, Niklas, Nikola, Nikolaj, Nikolaos, Nikolas, Nikolaus, Nikolay, Nils

Slik uttales Nickolai

ni-ko-LAJ, på norsk

ni-kå-LAJ, på mange andre språk

Navn i samme sjanger som Nickolai

Adolf, Angelicka, Anica, Annicke, Bjørge, Britta, Constance, Dominick, Evaldas, Fie, Helmine, Henrick, Håkan, Ion, Jolaug, Kolbein, Kristupas, Lili, Maritha, Maryann, Matea, Monicka, Nicko, Nickoline, Niclaes, Nicolle, Noreen, Olof, Osmund, Petrus, Pontus, Tilia, Torborg, Vinsjans, Yannick

Du kjenner Nickolai fra:

Boken «Nickolai of the North» av Lucy Daniel-Raby

Jentevariant(er) av Nickolai:

Klausine, Nicole, Nikka, Nikola, Nikolaia, Nikoline, Nilsine

Relaterte lister:

Klassiske navn
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: