I USA er det veldig mange unisex-navn – enten fordi de startet som stedsnavn eller etternavn, eller at de rett og slett har blitt tatt i bruk for motsatt kjønn av det som var vanlig. Her er de mest populære.

Sist oppdatert: 4. juni 2019

I topp 1000-listene for gutte- og jentenavn gitt til barn i USA i 2018 var 66 av navnene felles. Året før var 79 av navnene felles. Det vil si at det samme navnet var å finne på topp 1000 jentenavn og topp 1000 guttenavn.

For guttene var det 12 unisex-navn i topp 100 som også var i topp 1000 for jenter. Det var Logan, Carter, Jayden, Dylan, Hunter, Ezra, Cameron, Angel, Jordan, Parker og Sawyer. Stort sett fantes navnet ganske langt nede på listene for jenter. Motsatt var det 5 unisex-navn i topp 100 for jenter som også var i topp 1000 for gutter. Det var Harper, Avery, Riley, Genesis og Quinn.

– De fleste av disse navnene er etternavn som har blitt tatt i bruk som fornavn, sier navneforsker Ivar Utne ved Universitetet i Bergen.

Men selv om det ikke er lov til å bruke etternavn som fornavn i Norge, kan du trygt velge navnene på listen under. For det er kun etternavn som brukes som etternavn i Norge, og som ikke har tradisjon som fornavn, som ikke kan gis. Og alle på listen har det som kalles for tradisjon – altså nok antall bærere av navnet på verdensbasis.

– Alle disse navnene er brukt av flere enn 500 stykker for begge kjønn, så de vil dermed være lov å bruke for både gutter og jenter i Norge, sier Utne.

Her er de i alfabetisk rekkefølge samlet for 2017 og 2018:

A

Alexis, Amari, Angel, Ari, Ariel, Armani, August, Avery, Azariah

B

Blake, Briar

C

Cameron, Carter, Casey, Charlie

D

Dakota, Dallas, Dylan

E

Eden, Elliot, Elliott, Ellis, Emerson, Emery, Emory, Ezra

F

Finley, Frankie

G
Genesis

H

Harley, Harper, Hayden, Hunter

J

Jamie, Jayden, Jessie, Jordan, Justice

K

Kai, Kamryn, Karsyn, Karter, Kendall

L

Landry, Leighton, Lennon, Lennox, Logan, London, Lyric

M

Marley, Micah, Milan, Morgan

N

Nova

O

Oakley

P

Parker, Payton, Peyton, Phoenix

Q

Quinn

R

Reagan, Reese, Reign, Remigton, Remy, Riley, River, Rory, Rowan, Royal, Ryan, Rylan

S

Sage, Sawyer, Skylar, Shiloh, Skyler, Spencer, Sutton

T

Tatum, Taylor

Z

Zion

Kilde: Social Security Administration

Hva synes du om artikkelen?